Pentru un magazin mixt care vinde si produse lactate si preparate carne, alte produse alimentare, trebuie autorizatie DSV? Separata? Nu e inclusa in autorizatiile primite la infiintarea intreprinderii individuale de la registrul comertului?
Pt comercializarea carnii ( caen 5222) va trebuie autorizatie DSV. Lista cu activitatile care necesita autorizare DSV o gasiti in Hotărârea 573/2002 pentru aprobarea procedurilor de autorizare a funcţionării comercianţilor., anexa 3.1, II. Activităţi supuse autorizării sanitare veterinare
Va trebuie chiar implementarea în unitate a procedurilor operaţionale standard de sanitaţie (SSOP), a planului pentru analiza riscului (HACCP), a programului de autocontrol şi a regulilor de bună practică (GMP);
e vorba de un magazin de cartier, care are si o vitrina frigorifica in care sunt niste salamuri, un sortiment de muschi, niste cremvusti. in plus cascaval, lapte ambalat la cutie, iaurt si sana.
ca la orice magazin micut.
e intreprindere individuala, cod caen 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimenrtare, bauturi si tutun.
deci nu vinde carne neprelucrata, ca la macelarie, doar preparate.
chestia e ca magazinul l-am deschis, si habar nu am avut ca imi trebuie si autorizatia asta.
deci trebuie, sau nu?