Am observat ca a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 239/2009 - modificarea OUG nr. 148/2005
Asta inseamna ca o mama care are deja gemeni primeste indemnizatia suplimentara incepand cu ce data?
Se primeste indemnizatie si retroactiv ?
Cum se depune dosarul? Ce mai trebuie sa aduca?
Legea nr. 239/2009 modifica Ordonanta de urgenta nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului si a fost publicata luni in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 403.
Astfel, potrivit reglementarilor adoptate, in cazul nasterilor survenite in urma sarcinilor multiple, se va acorda suplimentar suma de 600 lei, pentru fiecare copil incepand cu al doilea nascut.
De aceasta reglementare vor beneficia si mamele aflate deja in plata indemnizatiei de crestere a copilului.
Cred ca dosarul se intocmeste ca si pentru un singur copil.
Aveti cumva idee daca s-au pus in aplicare normele referiotare la 239/2009 si daca s-au efectuat plati (din oficiu) cu valorile modificate cu suma suplimentara de 600 lei pentru mamele care se afla deja in plata indemnizatiei?
Va multumesc!
Cu siguranta nu au fost emise Normele pentru aplicarea Legii nr. 239/2009.
Am fost da depun dosarul pentru copii mei (am gemeni), si mi-au spus ca nu ei (Directia de Asistenta Comunitara), nu au primit aceste norme.