avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident Rutier - nelamuriri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident Rutier - nelamuriri

Buna ziua.

Sunt victima unui accident rutier si am urmatoarele nelamuriri.

Ma aflam pe locul din dreapta iar soferul meu mergea pe un drum prioritar. Din dreapta, o masina care avea stop in fata, a ignorat acest semn si ne-a izbit lateral ( in dreapta, fix unde stateam eu ).

Intre momentul accidentullui si spitalizarea mea pt 24 de ore la sectia urgente nu-mi mai aduc aminte de nimic.

Problema e urmatoarea: Eu eram in timpul serviciului alaturi de colegul care conducea ( eu nu posed carnet de conducere ). Masina apartine tatalui patronului si nu exista vreun act din care sa rezulte ca aceasta e folosita pt firma. De asemenea nu are foaie de parcurs si nici kilometrajul nu-i merge. Colac peste pupaza doar ce-am aflat ca nici angajat cu carte de munca nu sunt la aceasta firma.

Patronul ma ameninta ca daca nu declar la politie ca eram in interes personal si ca am luat alaturi de coleg, masina pe propria raspundere pentru a vizita pe nu stiu cine, politia ma va amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.
Sincer eu mereu cand ma sui intr-o masina imi pun centura, deci sunt sigur ca o aveam pusa.

Ideea este, ce ma sfatuiti sa fac ? Eu nu vreau sa mint la politie. Nu-mi sta-n caracter sa fac asta. Ce se poate intampla ? Daca vine patronul cu alti 2 angajati la politie sa spuna ca de fapt nu aveam centura ( desi am avut-o ), ce va iesi de aici ?

Astept un raspuns. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: uwritetherules , utilizator 17:52, 22 Iunie 2009
Sa spuneti adevarul la politie si daca ati suferit leziuni ca urmare a accidentului sa va indreptati cu plingere inpotriva celui vinovat de producerea evenimentului.
In ce priveste prezenta dvs. in masina,ca erati in timpul serviciului sau nu,ca purtati sau nu centura de siguranta...,sunt chestiuni care le puteti lamuri formulind plingere.Toate atrag o raspundere civila.
Chestia cu centura este o contraventie...pe care eventual o veti suporta daca organul constatator apreciaza necesar acest lucru.
Mai bine va axati pe problema leziunilor suferite de pe urma accidentului si mai mult pentru a demonstra ca erati in timpul serviciului,desi mi se pare greu...nici carte de munca...
este de preferat oricand sa spuneti adevarul , este in interesul dvs. Cei care vin sa depuna marturie impotriva dsv. si sa va acuze de ceva , vor trebui sa faca dsi dovada celor afirmate. Sincer, este greu de crezut o asemena afirmatie , personal, nu imi amintesc vreodata daca eu insami purtam sau nu centura, daramite ceilalti ocupanti ai masinii. Spuneti adevarul , chiar daca exista riscul sa fiti concediat, oricum nu aveti nici carte de munca. Dar ganditi-va, daca mintiti iar apoi se dovedeste acest lucru, nu va va avantaja deloc.
Multumesc Doresc daca se poate sa fiu lamurit in privinta centurii. Eu stiam ca amenda contraventionala o primeste conducatorul auto si nu cel din dreapta ( in caz ca ultimul nu poarta centura ). Poate sunt eu informat gresit.

Da, nu am carte de munca ( am fost pacalit ) insa exista contracte incheiate de mine in numele firmei si clienti, si fise de lucru. Patronul insista ca-s de fapt colaborator, dar nu exista un contract de colaborare incheiat si semnat in acest sens.

Si ar mai fi un lucru. Daca el il pune pe soferul masinii sa spuna ca nu aveam centura ( ar fi in stare ), si mai scoate un martor imaginar in sensul asta, aduce un X sau Y sa spuna c-a vazut el ca-n momentul impactului am sarit prin portiera. Ce fac ?

Multumesc!
In aparenta, singura implicare a celui in interesul caruia v-ati deplasat este clasificarea accidentului ca fiind un accident de munca. Politiei ii veti declara ceea ce stiti si ceea ce va amintiti, nu schimba cu nimic situatia faptul ca dvs. aveati pusa ori nu centura de siguranta. Constatarea ca nu aveati centura de siguranta trebuie sa apartina in mod direct unui agent de politie, nu puteti fi amendat pentru ca eu voi declara ca in ziua Z la ora X v-am vazut ca nu purtati centura de siguranta. Chiar si in eventualitatea in care autorul accidentului o sa incerce sa se apere, fata de vatamarea produsa dvs., pe ideea unei culpe comune conexe obligatiei de a purta centura, acest dispozitiv de siguranta impiedica deplasarea corpului in directia longitudinala a masinii la accidente frontale. Persoana care v-a scos din autovehicul stie daca ati purtat centura sau nu. Starea de amnezie a dvs. pune sub indoiala orice declaratie pe care o veti da despre imprejurarile accidentului.
din cate am inteles nu m-a scos nimeni. dupa izbitura am iesit din masina, m-am impleticit, si-am cazut pe asfalt. asa vorbea colegul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto alexoctave alexoctave Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sunt politist si intr-o noapte cand eram de servici am primit prin statie, eu si colegul meu ... (vezi toată discuția)
Mi-a tras de volan și am făcut accident! Nik90 Nik90 Bună seara! Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pop andrei pop andrei Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)