avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru ca am impins un vecin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru ca am impins un vecin

Buna ziua,

Am aflat de curand ca un vecin mi-a facut dosar penal pentru ca l-am impins.
Intamplarea:
Cei doi copii de 2 si 4 ani au trecut prin gradina blocului proprietate publica,iar acest vecin i-a facut prosti si i-a pus sa merga inapoi ca n-au voie sa treaca prin gradina.Intamplarea a fost ca eu eram afara la masina si copii au venit si mi-au spus...le-am zis ca pot sa treaca prin gradina...a venit vecinul nervos ca "chipurile" copilul a calcat pe flori etc. si nervos m-a tras de mana sa-mi arate florile "calcate" iar copilul era langa mine ,eu atunci l-am impins pe undeva pe la nivelul gataului pentru ca altfel cadem peste copil.
Pentru asta mi-a facut dosar penal si are de altfel si un martor o alta vecina prietena de-a lor.
Intrebarea mea ar fi cand ma vor chema la declaratii sa spun exact cum s-a produs evenimentul sau sa neg ca l-am impins?Intreb asta pentru ca nu stiu cum functioneaza in minunata Romanie chestia cu sinceritatea si adevarul,astfel procurorul ma va considera exclusiv vinovat .Nu neg ca nu sunt vinovat ca l-am impins dar am fost nevoit sa reactionez astfel ,evitarea raniri copilului a fost mai importanta decat ranirea vecinului.
Ce sanse de casting are si ce pedeapsa as putea sa primesc pentru nefericitul incident.?
Ma va afecta acest dosar la locul de munca...va aparea ceva pe cazier?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
virgilus, utilizator
Buna ziua!

Daca nu aveti antecedente penale probabil ca veti lua o amenda administrativa pentru loviri sau alte violente, avand in vedere ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

Cu stima.
La cat se ridica o amenda administrativa pentru acest caz?Poate cere si daune morale?
de la 500 de lei in sus....dar nu cred ca va da mai mult de 1000...daune morale nu....
SebastianSimon a scris:

Buna ziua!

Daca nu aveti antecedente penale probabil ca veti lua o amenda administrativa pentru loviri sau alte violente, avand in vedere ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

Cu stima.


Pe codul nou nu exista asa ceva, ce spuneti dvs era valabil in trecut.
Este posibil in anumite conditii ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal erikka erikka BUNA ZIUA In luna iulie sotul meu a fost lovit de un vecin,in urma lovituri a suferit o fractura piramidonazala une a fost internat si operat.Are certificat ... (vezi toată discuția)
Abuz, agresiune cassper2001 cassper2001 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost la un club in oras si am avut un conflict cu o persoana majora . Am iesit din club si la 50-60 de metrii ne am impins ... (vezi toată discuția)
Lovirea sau alte violente- pedeapsa si criterii de acordare a daunelor materiale si morale EdiLucian EdiLucian Buna seara! Am fost lovit de catre o persoana, pt acest fapt eliberandumi-se un certificat medico-legal cu 9 zile de ingrijiri medicale, iar dupa ce am cerut ... (vezi toată discuția)