avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trebuie sa depun o noua cerere de pensionare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trebuie sa depun o noua cerere de pensionare?

In anul 2014 am depus dosarul de pensionare,dosar care mi-a fost solutionat cu decizie de respingere, decizie in care se mentioneaza ca am dreptul de a iesi la pensie in data de 11 mai 2015.
In acest caz eu trebuie sa depun o noua cerere de pensionare pana la data de 11 mai 2015 sau decizia de pensionare se genereaza automat si mi se comunica de catre casa de pensii in baza demersurilor intreprinse anterior ( tinand cont de faptul ca dosarul de pensionare solutionat cu decizia de respingere nu mi-a fost restituit de catre casa de pensii) ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: botezatuion , utilizator 14:36, 28 Martie 2015
Trebuie să depuneţi o nouă cerere începând cu data de 11 mai 2015, nu până la această dată.

Legea 263/2010 prevede faptul că pensia se acordă la cererea persoanei interesate. La cererea privind acordarea pensiei pe care aţi depus-o în 2014 vi s-a răspuns cu o decizie de respingere. Începând cu data de 11 mai 2015 veţi depune o altă cerere, care va fi soluţionată cu emiterea unei decizii de acordare a dreptului de pensie. Deci, fiecare cerere primeşte răspunsul ei.
veti face dvs o noua cerere dar de ce nu ati contestat decizia data in 2014???
Am facut contestatie, dar Comisia centrala de contestatii nu a binevoit sa o solutioneze in niciun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Strungar - grupa a ii-a de munca:da sau nu? katea78 katea78 Cine ma poate ajuta cu un raspuns argumentat juridic cu privire la dosarul de pensionare al tatalui meu. Datele principale sunt urmatoarele. - depunere ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr nr. 387 publicată în m.of. nr 642 din 24 iulie 2018 clrd clrd Am citit că Decizia CCR nr. 387 (femeile pot opta să se pensioneze la 65 de ani) este obligatorie de la data publicării în M.Of, deci din 24 iulie. ... (vezi toată discuția)