In anul 2014 am depus dosarul de pensionare,dosar care mi-a fost solutionat cu decizie de respingere, decizie in care se mentioneaza ca am dreptul de a iesi la pensie in data de 11 mai 2015.
In acest caz eu trebuie sa depun o noua cerere de pensionare pana la data de 11 mai 2015 sau decizia de pensionare se genereaza automat si mi se comunica de catre casa de pensii in baza demersurilor intreprinse anterior ( tinand cont de faptul ca dosarul de pensionare solutionat cu decizia de respingere nu mi-a fost restituit de catre casa de pensii) ?
Va multumesc!
Trebuie să depuneţi o nouă cerere începând cu data de 11 mai 2015, nu până la această dată.
Legea 263/2010 prevede faptul că pensia se acordă la cererea persoanei interesate. La cererea privind acordarea pensiei pe care aţi depus-o în 2014 vi s-a răspuns cu o decizie de respingere. Începând cu data de 11 mai 2015 veţi depune o altă cerere, care va fi soluţionată cu emiterea unei decizii de acordare a dreptului de pensie. Deci, fiecare cerere primeşte răspunsul ei.