avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cabinet medical, microintreprindere sau PF-a??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cabinet medical, microintreprindere sau PF-a??

Buna ziua, as dori sa aflu ce statut are un cabinet medical. Se poate considera microintreprindere sau este asemanator PF-a-ului. Caci daca este considerat microintreprindere cabinetul medical devine eligibil ca beneficiar de fonduri europene nerambursabile. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ruben , utilizator 09:11, 23 Septembrie 2009
Imi cer scuze, as dori daca se poate sa-mi spuneti pentru un cabinet medical normal si pentru un cabinet de stomatologie. Va multumesc
Cabinetul de medicina de familie este cabinetul specializat in furnizarea de servicii medicale in asistenta medicala primara si care are ca reprezentant legal/titular un medic de familie. Acesta reprezinta primul contact al pacientilor cu sistemul sanitar si un partener de incredere al pacientului in vederea mentinerii sau restabilirii propriei sanatati.
Actul de infiintare a unui cabinet medical consta in certificatul de inregistrare in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale, care se intocmeste si se pastreaza de Directia de Sanatate Publica Judeteana.
Cabinetele medicale pot functiona individual (CMI), grupat (CMG), asociat (CMA) sau ca societate civila medicala (SCM). In cadrul CMI activitatea este desfasurata de catre medici titulari (unul singur intr-un cabinet), personalul angajat si colaboratori externi. Numai medicii specialisti de medicina de familie pot infiinta un nou cabinet de medicina de familie. Aceasta regula se aplica incepand cu intrarea data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Cabinetele medicale de grup (CMG) se formeaza prin gruparea unor cabinete medicale individuale care isi pastreaza individualitatea in relatiile cu tertii. Avantajul este acela ca se creeaza facilitati economice comune. In cadrul cabinetelor asociate (CMA) se exercita in comun activitati si se asigura accesul permanent al pacientilor la servicii medicale iar medicii titulari isi pastreaza drepturile si obligatiile prevazute de lege. Doi sau mai multi medici asociati pot forma o societate civila medicala (SCM) cu salariati sau colaboratori medici sau orice alta categorie de personal.
Care sunt obligatiile fiscale ale unui CMI?
Dar ale unui CMG, SCM sau CMA?

Ma intereseaza strict din punctul de vedere al taxelor catre stat (Fisc, CAAS, Pensii, somaj, etc.)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Ruben, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical - cote contributii gabiclenciu gabiclenciu Pentru un cabinet medical la care determinarea venitului net se realizeaza in sistem real ( 16 % asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli deductibile), ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre srl si cmi? bahaus bahaus Doresc sa inviintez un SRL in care cei 2 asociati sunt medici denstisti. administratorul este medic denitist si asociat in acelasi timp. sediul social va fi in ... (vezi toată discuția)
Infiintare cmi alingeras alingeras Care sunt pasii care tb urmati pentru a deschide un cabinet medical individual, ce documente tb depuse si unde? Multumesc. (vezi toată discuția)