avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita bunici si matusi din partea tatalui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita bunici si matusi din partea tatalui copilului

Pana la cati ani este valabila hotararea judecatoreasca cu programul de vizita, daca copilul nu doreste sa duca cu ei in orele de vizita ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:00, 28 Martie 2015
Programul stabilit de instanţă e valabil până la majorat, dacă nu intervin alte hotărâri judecătoreşti care le modifică pe cele anterioare.
Dacă copiii sunt mari, nici o hotărâre judecătorească nu-i poate obliga să meargă cu cine nu le convine.
Tatal copilului a decedat dar noi nu am fost cununati, copilul are doar 7 ani si nu doreste sa se duca cu ei , ei ma ameninta ca vine cu executor si o sa mi-l ia.
N-are importanţă că aţi fost sau nu cununaţi, dacă pe certificatul de naştere al copilului este trecut tatăl, rudele sale au drepturi.
Dacă vin cu executorul să-l ia, copilul îşi poate exprima împotrivirea în faţa executorului şi nu va pleca dacă nu vrea.
Daca vin cu executorul si minorii nu vor nu ii poate lua cu forta insa este bine sa rezolvati amiabil.
Daca isi angajeaza si avocat care stie cum sa procedeze va poate hartui mult si pe dvs. si pe minori.

Daca minorii nu vor sa respecte programul de vizita exista posibilitatea sa deschideti proces si sa se dea un alt program de vizita.
Incercati insa sa va informati foarte bine pe toate aspectele mai inainte de a face un demers judiciar si daca ati avea posibilitatea sa mergeti sa consultati avocat v-ar putea fi de mare ajutor intrucat ati putea sa va lamuriti in conret ce ar fi bine sa faceti.
Astfel de chestuini trebuie gandite in cele mai mici detalii si nu sa se actioneze haotic.
Deschiderea unui proces ar putea sa nu va ajute si sa se ramana la acelasi program de vizita daca nu este foarte bine gandit procesul si nu se are in vedere si ce aparari ar face partea adversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, program vizitare copil petronela-9 petronela-9 Buna ziua, in caz de custodie comuna, parintele nescustodian poate sa isi viziteze oricand copilul, inclusiv la scoala? Multumesc. (vezi toată discuția)
Proces de vizitare minor ContSters118946 ContSters118946 buna ziua! fosta sotie mi-a facut proces de vizitare, insa copilul de 11 ani nici nu vrea sa auda ca trebuie sa mearga la ea in week-end,mai ales ca nu s-au ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)