avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Am iesit la pensie pe caz de boala grad II de invaliditate (cancer bronho-pulmonar) in data de 02.06.2014. societatea la care am lucrat mi-a acordat dupa incetarea contractului de munca si dupa aparitia decizie medicale de pensionare ( mai exact, dupa calcularea pensiei de invaliditate de catre Casa de pensie) o serie de drepturi salariale conform contractului colectiv de munca. Am depus la Casa de pensii cerere pentru recalcularea pensiei ca urmare obtinerii acestor venituri ( pentru care mi s-a calculat cas conform legii) . Nu am primit nici-un raspuns in scris de la data de 30.09.2014 cand am depus cererea pentru recalculare si pana in prezent. Contactand telefonic casa de pensii mi s-a motivat ca nu am dreptul la recalculare decat la limita de varsta pentru pensionare. Acest lucru stiam pentru cei care s-au pensionat anticipat. E corect si in cazul meu cu pensie de invaliditate? Ce se intampla daca nu mai ajung la varsta limita pentru pensionare?

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie invaliditate taxiok taxiok Am iesit la pensie pe caz de boala grad II de invaliditate (cancer bronho-pulmonar) in data de 02.06.2014. societatea la care am lucrat mi-a acordat dupa ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii nu mi-a calculat bine pensia pentru limita de varsta IuliaIulia53 IuliaIulia53 Am avut 21 de ani si 6 luni vechime pe cartea de munca, cu o pensie de 499 de lei si 14 ani de invaliditate. La limita de varsta, cand am iesit la pensie, Casa ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa sotul decedat iuso iuso Buna ziua. Am o nelamurire legata de pensia de urmas si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Tatal meu a murit in August 2008, luna in care a primit ... (vezi toată discuția)