avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare contract concesiune pasune prin HCL
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare contract concesiune pasune prin HCL

In anul 2013 o asociatie a crescatorilor de animale a incheiat cu primaria un contract de concesiune pentru o suprafata de pasune, contract incheiat pe o perioada de zece ani, in baza legii 214/2011. Ulterior, in urma aparitiei OUG 34/2013, ordonanta care a abrogat legea 214/2011, consiliul local a adoptat o hotarare prin care a anulat toate contractele incheiate anterior aparitiei ordonantei, desi ele inca erau in vigoare, dorind sa supuna suprafetele unor noi licitatii de concesiune. Asociatia a atacat in contencios administrativ HCL-ul, cerand respectarea contractului si anularea partiala totala a HCL. Totusi, in prima instanta cea care a castigat a fost primaria, fiindu-i admisa excepţia inadmisibilităţii pentru neîndeplinirea procedurii prealabile, invocată de pârât şi în consecinţă, respins capătul de cerere având ca obiect constatarea nulităţii absolute parţiale a Hotărârii Consiliului Local , pentru neîndeplinirea procedurii prealabile. Am inteles ca totusi in ceea ce priveste aceasta procedura au aparut ceva noutati si ca ea nu mai poate fi invocata. Tot in motivarea instantei se mai precizeaza ca constatarea valabilitatii contractului de concesiune este de competenta sectiei civile, iar nu a celei de contencios administrativ. Va rog sa-mi dati un sprijin in acest sens si sa ma indrumati cum sa-mi formulez mai bine apararea in faza recursului.

Alte discuții în legătură

Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Legea pasunilor - concesionare ContSters283808 ContSters283808 ca asociatie de crescatori de animale dorim sa concesionam pasunea din localitate dar primarul ne spune sa revenim la anul ce ar trebui sa facem?precizez ca ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda gabisilviu gabisilviu Buna seara. Sunt secretar la o primarie si am o mare dilema. La noi au fost arendate, prin 2011 pasunile comunale spre o Asociatie de crestere animale si ... (vezi toată discuția)