avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Viza CFP
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Viza CFP

Buna ziua! Am o experienta in domeniul contabil – privat de 14 ani, am terminat liceul economic cu diploma de contabil – statistician, Facultatea de Stiinte Economice specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune, master In domeniul financiar contabil si administrativ si sunt membru CECCAR. De curand, din motive personale am optat pentru un post in sectorul public, si anume contabil la o scoala. In contabilitatea publica am o experienta de aproximativ 6 luni si s-a pus problema daca am voie sa pun viza CFP.
Conform OMFP 923/2014 “Condiţiile necesare a fi îndeplinite de persoanele ce se numesc în activitatea de control financiar preventiv propriu şi principiile care stau la baza exercitării acestei activităţi
Pot fi numite, în vederea exercitării controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entităţii publice sau, după caz, au capacitatea legală de a încheia un contract pentru îndeplinirea acestei atribuţii şi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: ....
f) au o vechime efectivă în domeniul finanţelor publice de minimum 3 ani, în cazul instituţiilor publice, şi de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil, în cazul celorlalte entităţi publice;

Persoanele care exercită controlul financiar preventiv propriu sunt, de regulă, numite din cadrul compartimentului financiar-contabil, putând însă face parte şi din alte compartimente de specialitate; persoanele respective trebuie să fie altele decât cele care aprobă şi efectuează operaţiunea supusă vizei.”

Poate cineva sa-mi spuna daca obtinerea calificarii de Controlor Financiar (sunt cursuri atestate) mi-ar permite sa am aceasta atributie, chiar daca nu indeplinesc conditia de 3 ani vechime efectiva in domeniul finantelor publice?

Alte discuții în legătură

Vechime privind exercitarea controlului financiar preventiv propriu elia8 elia8 Ma puteti ajuta cu interpretarea urmatorului articol (Anexa 2 la OMFP 923 din 2014): \"pot fi numite in vederea exercitarii controlului financiar preventiv ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv maria-m maria-m am studii postliceale de contabilitate, pot pune viza de CFP, mai concret pot beneficia de sporul de control financiar preventiv? (vezi toată discuția)
Cfp Lazear Lazear Contabilul poate pune viză cfp?Poate fi responsabil CFP? (vezi toată discuția)