avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime privind exercitarea controlului financiar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime privind exercitarea controlului financiar preventiv propriu

Ma puteti ajuta cu interpretarea urmatorului articol (Anexa 2 la OMFP 923 din 2014):
"pot fi numite in vederea exercitarii controlului financiar preventiv propriu, persoanele care au o vechime efectiva in domeniul finantelor publice de minimum 3 ani,in cazul institutiilor publice, si de minimum 3 ani in domeniul financiar -contabil,in cazul celorlalte entitati publice"

Deci, daca nu am vechime in domeniul finantelor publice, insa am vechime in entitati publice, compartimentul financiar-contabilitate de 3 ani, pot fi numita in vederea exercitarii controlului financiar preventiv propriu in institutii publice?

1. Se interpreteaza in mod cumulativ 3+3=6 ani ?, sau
2. Conditia de vechime este indeplinita cu 3 ani vechime in domeniul financiar -contabil in entitati publice?
Multumesc anticipat.
Inteleg ca este de minim 3 ani in ambele cazuri, difera doar domeniul
Pentru a fi foarte clar, vă rog să răspundeți la cele 2 întrebări. Mulțumesc anticipat.
Clar 2. Aveti 3 ani vechime deci este ok. Parerea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza cfp MA_Milex MA_Milex Buna ziua! Am o experienta in domeniul contabil – privat de 14 ani, am terminat liceul economic cu diploma de contabil – statistician, Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:Este necesara o vechime minima pentru indeplinirea sarcinii de control financiar preventiv ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv maria-m maria-m am studii postliceale de contabilitate, pot pune viza de CFP, mai concret pot beneficia de sporul de control financiar preventiv? (vezi toată discuția)