avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie de unul singur a unui minor de 17 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie de unul singur a unui minor de 17 ani

Am 17 ani si am nevoie sa plec din tara spre Anglia intr-o saptamana. Stiu ca pana la 18 ani nu pot calatori singur, asa ca am aranjat sa fiu insotit de un angajat al companiei de zbor. Am procura de la ambii parinti valabila pentru un an sa calatoresc intre Romania si Anglia cu insotitor de bord.

Problema mea este ca ambii parinti vor fi in Anglia in timpul zborului. Se poate sa merg la aeroport de unul singur si sa completez hartiile de unul singur? Si daca nu, se poate sa fiu dus de alta persoana care nu e trecuta pe procura? Pot aranja sa ajung la aeroport cu un adult, dar parintii nu imi vor putea face procura . Mai exista vreo alta solutie?

Se poate ca parintii sa-mi faca procura in Anglia fara sa o traduca si sa o duc la aeroport in engleza?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
12stefy, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)
Poate un minor sa calatoreasca singur cu avionul cu procura de la ambii parinti? Raluca97 Raluca97 Buna ! Am 17 ani si la vara vreau sa plec la niste rude in Anglia . Parintii imi acorda procura dar nu pot calatori cu mine . Pot sa calatoresc singura cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate Dani gbr Dani gbr Buna ziua! As vrea sa stou daca se poate ca eu (16 ani) sa plec singura cu avionul din Anglia pentru ca termin mai repede scoala decat sora mea. De fiecare ... (vezi toată discuția)