avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in strainatate

Buna ziua!
As vrea sa stou daca se poate ca eu (16 ani) sa plec singura cu avionul din Anglia pentru ca termin mai repede scoala decat sora mea. De fiecare data cand plecam din Anglia nu ne cerea sa prezentam procura de la tatal meu la aeroportul din Anglia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:04, 23 Aprilie 2017
Buna ziua,

Pentru ca sunteti minora, conditiile de calatorie atat la iesirea din tara cat si la intrarea in tara, sunt:
1. sa fiti insotita de un adult care arata ca i-ati fost incredintata pe perioada calatoriei (prin declaratia semnata de parintii Dvs.);
2. sa va insoteasca mama si tatal la aeroport (sau doar unul dintre parinti care prezinta declaratia acord a celuilalt parinte) care prezinta declaratia prin care va incredinteaza companiei de zbor pe durata zborului si indica persoana careia veti fi incredintata de catre companie la sosirea in tara de destinatie. Persoana indicata care va preia la sosire trebuie sa semneze pentru preluarea dvs. de la compania de zbor.
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire blondutza-mada blondutza-mada Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Poate un minor sa calatoreasca singur cu avionul cu procura de la ambii parinti? Raluca97 Raluca97 Buna ! Am 17 ani si la vara vreau sa plec la niste rude in Anglia . Parintii imi acorda procura dar nu pot calatori cu mine . Pot sa calatoresc singura cu ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)