avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social dupa eliberarea din penitenciar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social dupa eliberarea din penitenciar

Buna ziua,
am urmatoarea speta:
O persoana care iese din detentie, poate beneficia de un ajutor social (numerar), pana la obtinerea unui loc de munca ?
Daca exista o institutie, care poate dirija o persoana care a iesit din detentie spre un loc de munca ?
Din informatiile primite de la penitenciar, am inteles ca exista un ajutor social pentru o perioada de timp, dar pe site-ul primariei de care apartine persoana in cauza ( sector 5 ), nu se regaseste nimic referitor la speta respectiva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 30 Martie 2015
Ajutorul social nu se acorda in functie de calitatea persoanei respective, ci in functie de ce venituri are acea persoana.

Familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin lege, beneficiaza de ajutor social.

Detalii gasiti aici:
[ link extern ]

sau

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la șomaj doinaradu doinaradu După perioada de acordare a șomajului (12 luni), persoana respectivă mai poate beneficia de un alt ajutor social, dacă nu și-a găsit un loc de muncă?. ... (vezi toată discuția)
Ajutor social daniel790 daniel790 Buna ziua.Daniel C. e numele meu,am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns,pot primi de la primarie un fel de ajutor sau indemnizatie,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Venitul minim e completare a unui alt venit?! CYBORG CYBORG Buna seara! 1.Citesc in Legea despre venitul minim garantat:\\" completarea veniturilor nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure, pentru asigurarea ... (vezi toată discuția)