avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit persoana fizica care obtine venit din comercializarea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

persoana fizica care obtine venit din comercializarea lucrurilor din casa ce ii apartin

Buna ziua,


o persoana fizica, care merge la un targ( targ organizat in scop umanitar, dar veniturile din vanzari nu sunt donate in scop caritabil ci folosite in interes personal ), si isi vinde din lucrurile care ii apartina, haine, incaltaminte, jucarii etc, deci sunt folosite si nu are pt ele factura, chitanta etc, trebuie sa plateasca ceva statului?
Exista o cota de venit pt care ar trebui declarate veniturile obtinute astfel?
E vorba de o persoana care nu este angajata si nu obtine alte venituri. Face astfel de vanzari pentru a se intretine.
In caz de control ANAF i se poate retine marfa, sau primi amenda pt ceea ce face?
Daca vinde aceste lucruri trebuie sa elibereze bon fiscal? :O
Care ar fi calea legala, de a face vanzarea lucrurilor folosite, fara sa incalce legea?

multumesc

Alte discuții în legătură

Targul de la negreni - acte melmaria melmaria Buna ziua. Am inchiriat 90 mp de teren pentru targul de la Negreni din 10 octombrie. Am sa merg cu haine si incaltaminte adunate din diverse parti, de acasa, ... (vezi toată discuția)
Vânzarea hainelor second hand în târguri și oboare cătă_stan cătă_stan Bună seara, intrebarea mea este legata de activitatea pe care o practic de ceva timp și anume vânzarea articolelor de îmbrăcăminte second hand în ... (vezi toată discuția)
Înființare magazin comerț obiecte din donații. Ambul Ambul Înființare magazin comerț obiecte din donații. Doresc înființarea unui magazin care sa comercializeze bunuri provenite din donații , fondurile strânse ... (vezi toată discuția)