avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Targul de la Negreni - acte
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Targul de la Negreni - acte

Buna ziua. Am inchiriat 90 mp de teren pentru targul de la Negreni din 10 octombrie. Am sa merg cu haine si incaltaminte adunate din diverse parti, de acasa, de la mama, de la sora, etc. responsabilul cu plata terenului nu a stiut saimi spuna daca am nevoie de ceva autorizatie pentru a avinde acolo in targ. Intrebarea mea este : pot sa vand aceste obiecte folosite in acest targ? Stiu ca multe lume a mers in fiecare an sa vandda haine si alte chestii la acest targ si nu au avut niciodata vreun document asupra lor. Eu as vrea sa stiu daca am nevoie de ceva ca nu ma trezesc acolo in targ ca primesc vreo amenda ca vand haine sau pantofi .
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 23:35, 7 Octombrie 2014
Intrucat nu sunteti comerciant autorizat legal (platitor de taxe), sunteti pasibil de amenda pentru comercializarea de bunuri folosite in acel loc.
Sunt de acord cu dvs. Dar cum se face ca vand acolo peste 1000 de persoane si nici una nu are ceva document .... Eu ma gandeam ca exista ceva "portita de scapare" legala daca an de an merg acolo acolo oameni care vand. Intra-devar am auzit si cateva cazuri izolate care au primit amenda dar acestea vindeau marfa noua fara acte de provenienta a marfii..
Ii lasa Primaria sa vanda acolo lucruri pe care le au prin curte si de asta se aduna. Puteti incerca si dvs. Daca pe ei nu i-a amendat nimeni nici pe dvs. nu va vor amenda. E posibil sa se plateasca o taxa de targ chiar acolo sau la Primarie, trebuie sa intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda bori23 bori23 Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost amendata cu suma de 250 RON, deoarece am comercializat bunuri personale si anume: haine de care nu aveam nevoie, ... (vezi toată discuția)
Intrebare - vanzare marfa in targ fara acte cineva2011 cineva2011 Buna ziua, Daca vreau sa cumpar dintr-un en-gross marfa( produse alimentare si nealimentare) pe care ulterior sa le vand la un targ saptamanal din provincie ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica care obtine venit din comercializarea lucrurilor din casa ce ii apartin nataliaz nataliaz Buna ziua, o persoana fizica, care merge la un targ( targ organizat in scop umanitar, dar veniturile din vanzari nu sunt donate in scop caritabil ci ... (vezi toată discuția)