avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda

Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost amendata cu suma de 250 RON, deoarece am comercializat bunuri personale si anume: haine de care nu aveam nevoie, incaltaminte, aparate de uz casnic intr-un targ care are loc saptamanal. Pe langa amenda de 250 de RON la sectia de politie mi-au fost confiscate toate bunurile. De fiecare data cand are loc acest targ se plateste suma de 5 RON pentru a detine un loc.
Dupa parerea dumneavoastra sa platesc amenda si sa contestez pentru restituirea bunurilor sau sa nu platesc amenda, ci sa contestez imediat?
In procesul verbal se precizeaza incalcarea L12/1990 art.3 pentru simplul fapt ca nu detin acte care dovesc provenienta bunurilor. Avand in vedere, ca aceste bunuri erau de uz personal nu aveam de unde sa fac rost de acte de provenienta.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: zatara76 , utilizator 16:59, 22 Martie 2015
...buna ziua...din ce relatati dvs va aflati intr-un targ de vechituri in care intrarea pt musterii este 5 lei...pt comercianti cred ca este mai mult...in legea 12/1990 in baza art 3 alin 1 se aplica sanctiunea complementara de ridicare a marfurilor in vederea confiscarii...art 1 prezinta faptele si art 2 cuantumul amenzii...dvs ati fost sanctionata cu 500lei 250 in 48 de ore....amenda este de la 500 la 5000 lei pt persoane fizice...cred ca din relatarea dvs lipseste ceva...nu cred ca se complica politistii cu lucruri la mana a doua...locatia se afla in Bucuresti? ...cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal confiscare marfa Ramona102 Ramona102 Buna ziua. Pe data de 03.05, in urma unui control la magazinul unde lucrez, mi-au fost solicitate documentele marfurilor. Le-am prezentat organelor de control ... (vezi toată discuția)
Bunuri confiscate si amenda legea 12/1990 art 2 pct 1 lit e Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna ziua. Ca majoritatea de pe acest site am si eu o problema: In data de 19-06-2013 mi sau confiscat din targul saptamanal (C de AG) 11 biciclete ... (vezi toată discuția)
Targul de la negreni - acte melmaria melmaria Buna ziua. Am inchiriat 90 mp de teren pentru targul de la Negreni din 10 octombrie. Am sa merg cu haine si incaltaminte adunate din diverse parti, de acasa, ... (vezi toată discuția)