avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bunuri confiscate si amenda legea 12/1990 art 2 pct 1 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bunuri confiscate si amenda legea 12/1990 art 2 pct 1 lit e

Buna ziua.
Ca majoritatea de pe acest site am si eu o problema:
In data de 19-06-2013 mi sau confiscat din targul saptamanal (C de AG) 11 biciclete second-hand pe legea12/1990 cap 2 pct 1 lit e (ca nu am acte de provenienta) Tin sa mentionez ca bicicletele au fost achizitionate de mine din Germania in data 27-03-2013 de la un targ de vechituri (flohmarkt). Pentru a nu avea probleme pe drum am facut o chitanta de mana intre vanzator si mine adica 2 persoane fizice,chitanta care mentioneaza NUME,ADRESA,NR DE TELEFON AL VANZATORULUI inclusiv marca fiecarei biciclete cu pretul la care ne-am inteles.
-Am aratat aceasta chitanta (act) ( scris in limba germana) organelor respective fara ca acestia sa se uite atent la el declarandu-l verbal HARTIE IGIENICA pentru ca nu are stampila si nu este act oficial!. VREM AVIZ, FACTURA sustineau una si buna. (Eu fiind persoana fizica,nu aveam cum sa am asa ceva)

-Intocmire proces verbal:

-P.V seria.. nr..
constat ca N.A.
- in data de 19-06-2013 ora 11-30 loc C de AG Aflindu-se in targul de saptamana de pe str ...a efectuat acte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita in conditiile legii respectiv comercializa (ATENTIE!) 11 ( unsprezece) second-hand (fara a specifica ce anume 11) fara a putea prezenta documente de provenienta a acestora.
Faptele comise sunt prevazute de art 1 lit e legea 12/1990
Amenda 500 ron in 48 ore (pe care am platit-o)
In baza articolului 4 alin 1 din legea 12/1990 rep dispun CONFISCAREA 11 BICICLETE second-hand.
-Mentiuni obiectiuni ale contravenientului:

Mentionez ca nu aveam nici o bicicleta la vanzare deoarece nu sa dovedit acest lucru (nu aveam pret sau afis "de vanzare") Am prezentat acte care nu sau luat in considerare.
Va rog frumos sa-mi luminati calea spre dreptate in aceasta problema, ce ar trebui sa fac mai departe pentru a-mi recupera bunurile si banii pe amenda. Cum sa formulez plangerea contraventionala si ce pasi pot urma.

Va multumesc, si va doresc o vara frumoasa!

Cu stima N.A.


Cand ati primit procesul-verbal de contraventie, deoarece termenul de contestare este de 15 zile,de la data primirii acestuia?
Am facut plangere contraventionala la PV a doua zi.
Daca ati facut plangere acum va trebui sa dovediti in instanta ceea ce ne-ati postat si pe Forum, astfel incat instanta sa se convinga ca dvs aveti dreptate si sa va dea castig de cauza.
Astazi am primit Comunicare de la Judecatorie.

Ma scuzati, nu prea stiu cum sa ma exprim cu exactitate!
-In hartia pe care am primit-o de la Judecatorie scrie ceea ce in PV nu reiese asa ceva:
- Numitul N.A. a fost depistat in timp ce efectua acte de comert cu bunuri a caror provenienta nu a putut fi dovedita in conditiile legii,respectiv comercializand (oferind spre vanzare) 11 biciclete second hand fara a putea prezenta documente de provenienta a acestora.


Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Hartia de la Judecatorie are o titulara. Sentinta sau Decizie ori ce este ?

Alte discuții în legătură

Se poate recupera marfa confiscata prin faptul ca p v este scris fara a se specifica corect fapta? Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Salut. sunt Adrian!. Va rog sa-mi spuneti daca un PV este scris fara a descrie fapta pe care as fi comis-o, pot recupera marfa confiscata? -EX . In PV scrie ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neconcludent? kityflorentina kityflorentina buna ziua! am si eu neaparat nevoie de ajut dvs! am o situatie care nici nu stiu cum s-o expun . sunt din br si am venit sa-mi rezolv pbele facultative , pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse second hand in magazin comercial. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am un magazin de articole sportive, biciclete, role, patine etc. si in aceasta iarna am adus mai multe perechi de skiuri second pentru sezonul ... (vezi toată discuția)