avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PROCES VERBAL NECONCLUDENT?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PROCES VERBAL NECONCLUDENT?

buna ziua! am si eu neaparat nevoie de ajut dvs! am o situatie care nici nu stiu cum s-o expun . sunt din br si am venit sa-mi rezolv pbele facultative , pe langa asta am luat initiaiva de a merge intr-un camin cu regim hotelier din is pt a vinde un telefon mobil ( bun personal - cumparat la randul meu de la altcineva) , si am lasat buletinul receptionerei sau ag de paza comunicandu-i acesteia ca merg la o anumita camera...dna mi-a dat aprobarea de a urca la respectiva camera numai ca a luat o intorsatura....am urcat pana la ultimul etaj si am inceput sa-mi atribui calitatie de agent vanzari ( batut din usa in usa ) pana la un mom dat cand am fost abordata de receptionera ca sa ma intrebe de scopul vizitei mele ( mentionez ca respectivul camin este supravegheat cu camere de luat vederi ) si m-a tratat intr-un mod destul de abuziv ( dupa parerea mea ) , aceasta din urma conducandu-ma la directiune pt a face o sesizare la politia de proximitate. Mentionez de asemenea , ca am incercat sa rezolv totul pe cale amiabila , spunandu-le dnei director si receptionerei sa nu ajungem la aceasta extrema , promitandu-i in schimb ca nu am sa mai calc in acel camin. A fost chemat la randul sau si dnul administrator, acesta rugandu-ma sa-l insotesc in cabinetul dansului pt a-i da detalii de contact si scopul vizitei pana la venirea organelor de politie . Intr-un final au venit cei de la politia de proximitate , care de acolo au preluat controlul autoritar conducandu-ma pana la sediul sectoristului . M-au pus sa fac in scris o declaratie prin care sa spun scopul urmarit in acel camin , dupa care mi-au intocmit proces verbal anuntandu-ma ce lege am incalcat si comunicandu-mi verbal si scris pe acelasi proces ce amenda am de platit ( 1000-1500 ron ). M-au intrebat daca semnez procesul si initial refuzasem , zicandu-mi respectivii ca se va trimite amenda cu valoarea maxima la adresa din buletin ( 1500 ron ) , dar m-am razgandit si am asteptat sa termine de scris procesul ca sa pot semna ( mai mentionez faptul ca aceasta caraiala a durat 2 h si jumatate sau chiar 3 ) . In plus de asta mi-au confiscat telefonul si pt asta am mai semnat o hartoaga scrisa de mana . Ideea este ca acest proces verbal nu are stampila , ci doar semnaturile contraveninetului si ag constatator. Mi-au comunicat de asemenea ca in termen de 48 h pot plati jumatate de amenda ( adica 500 ron ) , si pe langa aceste exercitari mi-au facut si o verificare locala avand in vedere ca eu sunt nascuta in is ,dar cu domiciliul in br si mi-au spus ca nu sunt in baza de date , si au luat aprobarea de a-mi face o verificare nationala ( banuiesc ca asta casa vada dc am antecedente penale sau cazier , nu stiu sigur ) si li s-a comunicat respectivilor ca nu am avut nici o pb de genu asta . CE ESTE DE FACUT IN SITUATIA ASTA ? PROCESUL ESTE VALABIL DC NU ARE STAMPILA? VA ROG MULT DATI-MI UN SFAT CAT SE POATE DE URGENT ! MA GANDESC CA AS PUTEA SA FAC O CONTESTATIE . NU STIU DE-ASTA AM SI SPUS PB MEA , AST RASP DVS CAT SE POATE DE URGENT MULTUMESC GROSZOS FLORENTINA DIN BRAILA
Da. Procesul-verbal este valabil fara stampila.
Poate ca are insa alte vicii de forma care sa conduca la concluzia ca este nul. Asupra acestui fapt va puteti consulta cu un profesionist.
Sigur ca puteti formula o Plangere impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, in termen de 15 de la comunicare. Puteati formula obiectiuni cu privire la aspecte pe care le considerati relevante.
da bun , am inteles ! intrebarea este cui ma adresez ca aiciea era misterul pt mine . eu inca sunt in is si sa fac contestatie la judecatorie sau cum ?
dati-mi mai multe detalii va rog multumesc !
Plangerea se depune la Judecatoria Iasi.
buna seara sin nou! tin sa va anunt ca am reusit sa fac contestatie in urma procesului verbal de care va pomenisem , si cei de la regisdtratura mi-au zis ca o sa primesc o citatie ! intrebarea mea este : in ce consta aceasta citatie ? eu banuiesc dar as vrea mai multe detalii de la dvs . multumesc , cu stima ast rasp dvs. :)
Citatia cuprinde:
1. numarul si data emiterii, precum si numarul dosarului;
2. aratarea anului, lunii, zilei si orei de infatisare;
3. aratarea instantei si sediul ei;
4. numele, domiciliul si calitatea celui citat;
5. numele si domiciliul partii potrivnice si felul pricinii;
51. alte mentiuni prevazute de lege;
6. parafa sefului instantei si semnatura grefierului.
Aratarile de la punctele 2, 3, 4 si 6 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii.

In procesul verbal ce incradarare se da faptei dvs? Trebuie sa apara acolo o lege si si niste articole... care sunt acestea?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal r.a.t.b complectat de constatator gresit anonimmm anonimmm Buna ziua in data de 27.03.2013 pe linia de transport in comun R.A.T.B am primit proces verbal pentru nevalidare portofel electronic mentionez ca procesul ... (vezi toată discuția)
Contestare proces-verbal pt neposedare autorizatie de circulatie hajnyci hajnyci Buna ziua! Unui sofer al asocietatii noastre i-a fost intocmit un proces-verbal pt neposedare autorizatie de circulatie pt orasul Voluntari, amenda 1500 de ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie-ridicola Nicoleta Silvia Hulpus Nicoleta Silvia Hulpus Am fost citat la Politie, printr-o asa zisa "citatie" in care nu se precede nici macar cauza pentru care sunt citat(ceea ce stiu ca e obligatoriu), numele mi-e ... (vezi toată discuția)