avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare - vanzare marfa in targ fara acte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare - vanzare marfa in targ fara acte

Buna ziua,
Daca vreau sa cumpar dintr-un en-gross marfa( produse alimentare si nealimentare) pe care ulterior sa le vand la un targ saptamanal din provincie sau direct din curte,ce acte imi trebuie ? Mentionez ca exista multi "comercianti" de genul asta,care nu au nimic la mana ca pot vinde.Ce risc daca vand fara acte?Si intrebarea mea ramane,ce acte imi trebuie pentru a fi in regula?
Va multumesc frumos
Din cate stiu trebuie sa stiti ca:

1) orice castig este supus unui impozit,trebuie sa declarati la fisc venitul,iar ptr asta vi se cere acte de functionare.
2) Daca nu aveti acte de comerciant,riscati sa fiti considerat ca un hot,ca ati furat marfa de la......si ca o vindeti.

Poate la altii mai merge,dar nu intotdeauna la toti,asa ca e cu risc fara acte,autorizatie de comerciant.
cineva2011 a scris:
Daca vreau sa cumpar dintr-un en-gross marfa( produse alimentare si nealimentare) pe care ulterior sa le vand la un targ saptamanal din provincie sau direct din curte,ce acte imi trebuie ?

Ca sa efectuati acte de comert cumparand en-gross si vanzand marfa, trebuie sa fiti comerciant si sa aveti aiutorizatiile si documentele necesare unei societati comercialke cu raspundere limitate (SRL), ale unei intreprinderi individuale, persoane fizice autorizate s.a.m.d.
Indiferent de formele de organizare de care aminteam mai sus, din en-gross puteti cumpara marfa pe baza de factura si sa o achitati pe baza de chitanta, prin banca..
La piata puteti vinde avand actele firmei (SA, SRL, AF, PFA, II...) actele de provenienta ale marfii...si platind taxa in acea piata.
Pentru a vinde marfuriile "din curte" trebuie sa va deschideti un punct de lucrui in acel spatiu, cu autorizatiile aferente ce trebuiesc afisate la cest punct de lucru.
Buna seara.am si eu o intrebare daca iau marfa.de.ex.rosi varza.cartofi. din tr_o piata si le vand.la tara.in pietele amenajate.de. primarie imi trebuie acte.de.comercializant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu sau control legal _Alin_ _Alin_ Unchiul meu are o mica firma la care vinde diverse produse nealimentare. Duminica sau de sarbatori, cand exista targ, el merge sa vanda marfa in targ, lucru ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)
Targul de la negreni - acte melmaria melmaria Buna ziua. Am inchiriat 90 mp de teren pentru targul de la Negreni din 10 octombrie. Am sa merg cu haine si incaltaminte adunate din diverse parti, de acasa, ... (vezi toată discuția)