_Alin_ a scris:
Intrebari:
- A procedat corect politia cand a confiscat marfa? Nu trebuia sa vina cei de la ANAF - antifrauda?
- Politia de ce a controlat doar trei comercianti? De ce nu a mai verificat si alti comercianti? Asta inseamna ca au abuzat in serviciu? (Varul meu mi-a zis ca unchiul crede ca politia a fost pusă la verificare de catre un alt comerciant cu care era in dusmanie avand aceeasi marfa spre vanzare).
- I se poate intenta dosar penal pentru evaziune fiscala?
Din pacate, nu stiu inca daca politia trebuia sa aiba un mandat de verificare a comerciantilor, iar in cazul acesta cu privire la confiscare a marfii, nu stiu daca s-a trecut in registru sau proces verbal marfa confiscata.
Nu scrie in PV in baza carui temei juridic i s-a confiscat marfa?
1) Da, politia a procedat corect
2) Treaba lor, au facut control prin sondaj, nu este conditie ca trebuie controlata toata piata
3) Depinde, de la caz la caz - daca are actele acasa nu va ajunge in instanta (insa marfa probabil nu o va mai recupera). Are acte pe marfa?
Nu are nevoie politia de mandat pentru asemenea verificari, ci le poate face direct in virtutea atribuţiunilor de serviciu cu care sunt investiţi.
Unchiul chiar nu stia că trebuia sa aibe actele la el sau pur si simplu le-a uitat acasa?