Unchiul meu are o mica firma la care vinde diverse produse nealimentare. Duminica sau de sarbatori, cand exista targ, el merge sa vanda marfa in targ, lucru pe care l-a efectuat si azi.
Azi, a mers in targ, a expus marfa pe mesele din targ contra unei sume din chirie, apoi a venit politia in control.Politia a mers intai la alti doi comercianti, a solicitat actele spre verificare ale celor doi comercianti, apoi a venit si la unchiul in control. I s-a cerut actele, iar unchiul avea autorizatie de vanzare, insa nu avea actele de provenienta a marfii la el, asa ca politia a trecut la confiscare a marfii cu participarea mascatiilor.
Unchiul a lesinat, a venit salvarea si a fost dus la spital. Din informatiile pe care le-am primit de la varul meu, politia nu a mai facut si alte controale la alti comercianti, ultimul a fost unchiul meu, a controlat doar trei comercianti.
Intrebari:
- A procedat corect politia cand a confiscat marfa? Nu trebuia sa vina cei de la ANAF - antifrauda?
- Politia de ce a controlat doar trei comercianti? De ce nu a mai verificat si alti comercianti? Asta inseamna ca au abuzat in serviciu? (Varul meu mi-a zis ca unchiul crede ca politia a fost pusă la verificare de catre un alt comerciant cu care era in dusmanie avand aceeasi marfa spre vanzare).
- I se poate intenta dosar penal pentru evaziune fiscala?
Din pacate, nu stiu inca daca politia trebuia sa aiba un mandat de verificare a comerciantilor, iar in cazul acesta cu privire la confiscare a marfii, nu stiu daca s-a trecut in registru sau proces verbal marfa confiscata.
Abuzurile primarului
gigibos
Cu respect!
Este vorba de un primar dintr-o comuna care a venit in control la un magazin mixt.Controlul l-a facut la acte si marfa fara sa scrie in registrul ... (vezi toată discuția)