avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in timpul vietii detinatorilor bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in timpul vietii detinatorilor bunurilor

Poate un copil sa isi ceara drepturile dintr-un imobil in timp ce parintii sunt inca in viata?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:50, 30 Martie 2015
Nu poate.
Dreptul la mostenire se naste la decesul parintelui sau a parintilor sai.
Daca bunul imobil este al parintilor lui si parintii se afla inca in viata, copilul nu are absolut niciun drept. Proprietarii (parintii) pot dispune dupa cum doresc de bun, inclusiv vanzare.
Care este modalitatea legala prin care el poate sa stea linistit ca isi va primi partea care i se cuvine dupa moartea lor si ca acestia nu vor vinde imobilul in timpul vietii excluzandu-l astfel de la mostenire?
Nu exista, proprietarii fac ce vor cu bunul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti daca sotul care a primit mostenire de la ... munteancrina5 munteancrina5 Va rog sa-mi spuneti daca sotul care a primit mostenire de la parinti prin succesiune o casa o poate dona sau vinde fara acceptul sotiei in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Act cu privire la pretentii imobile dintr-o mostenire anto94 anto94 Buna ziua, am nevoie de o informatie legata de imobile dintr-o mostenire. Dupa decesul unui parinte a ramas fiul impreuna cu celalalt parinte. Succesiunea a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)