avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formular A1 pentru munca in statele UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formular A1 pentru munca in statele UE

Buna seara , ma poate lamuri si pe mine cineva cum e cu formularul A1 pentru muna in statele UE? Daca am o societate cu 2 angajati si cifra de afaceri in Romania , pot obtine A 1 pentru unul din angajati? Unde se depune dosarul , la nivel de judet sau Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: genty74 , utilizator 19:52, 31 Martie 2015
Formularul A1 este emis de Casa Nationala de Pensii Publice.
Potrivit prevederilor legale în vigoare lucrătorii trimişi să lucreze în străinătate trebuie să dovedească caracterul de asigurat.
Prin formularul A1 „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii. Lucrătorul care primeşte un astfel de certificat poate dovedi cu el apartenenţa la sistemul român de asigurări sociale.
Cererea pentru eliberarea formularului A1 se completează de către angajator pentru unul sau mai mulţi salariaţi care vor fi detaşaţi şi se depune la C.N.P.P. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare.

În vederea eliberării formularului A1 este necesar un dosar care trebuie să cuprindă certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitării formularului, adeverinţă privind stagiul de cotizare realizat în ultimile 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare angajat detaşat, ultima situaţie financiară a angajatorului, copie a certificatului de înregistrare fiscală, contractul individual de muncă înregistrat la I.T.M. pentru angajatul care urmează a fi detaşat, adeverinţă de la I.T.M. din care să rezulte numărul de salariaţi, certificatul constatator emis de O.N.R.C. în luna în curs contractul tradus încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare.

Vedeti si :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru informatii. In cazul in care eu nu am contractul semnat cu firma din tara respectiva , pot depune dosarul?
Nu cred ca cei de la CNPP vor accepta asa ceva.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul a1 C-Iulia C-Iulia Care sunt conditiile Obligatorii impuse unei firme pentru a aplica pentru formularul A1,Mai ales legat re TVA dar si restul. (vezi toată discuția)
Formular e 101 Chiriac Roxana Chiriac Roxana Buna ziua. Cunoaste cineva de unde se poate obtine formularul E 101 , care substituie A1??? (vezi toată discuția)
Ce documente trebuie intocmite intre firme? encornel encornel buna ziua am un srl si vreau sa colaborez cu o firma straina. angajez personal pe firma mea pt firma straina. ce documente trebuie intocmite intre ... (vezi toată discuția)