avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit 3%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit 3%

pentru un spital privat cu cod CAEN 8622 se plateste impozit pe veniturile incasate de 3%?

as dori un raspuns,

Va multumesc mult,
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 15:47, 31 Martie 2015
Impozitul de 3% este datorat de microîntreprinderi indiferent de codul CAEN. Definiția microîntreprinderii este dată la art. 112^1 din Codul fiscal

ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii
În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);
a^1) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;
b) *** Abrogat;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.
e) nu se află în dizolvare cu lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.

Societatea dumneavoastră datorează impozit de 3% din venituri până la momentul în care nu mai îndeplinește condițiile de mai sus. Cea mai frecventă cauză este depășirea plafonului de 65.000 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata- impozit venit? baura baura o firma infiintata in iunie 2014 este obligata sa plateasca impozit pe venit pana la depasirea plafonului de 65000 euro? (vezi toată discuția)
Infiintare srl intermediere in asigurari COSMIN-GJ COSMIN-GJ buna ziua doresc sa deschid un srl tip microintreprindere cu 3 la suta cota de impozitare din venit.veniturile principale cel putin la inceput o sa fie din ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la platitor de impozit pe profit la impozit pe venit Ioana_rib Ioana_rib Este suficient ca veniturile unei societati sa fie mai mici de 65.000euro la sf anului pentru ca aceasta sa treaca de la plata impozitului pe profit la impozit ... (vezi toată discuția)