avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sechestru ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sechestru ANAF

Buna ziua,am un SRL care in momentul de fata este in procedura simpla,faliment si societatea are o datorie la stat de 82000 lei. Societatea a avut trei actionari fiecare cu 33%. Lichidatorul i-mi spune ca ANAF-ul poate pune sechestru pe bunurile mele personale,dar eu ca administrator si actionar nu am bunuri pe numele meu, dar el i-mi spune ca poate pune sechestreu si pe bunurile rudelor de gradul 1 si asta ma sperie penteu ca ei nu au participat si nu au avut nici un beneficiu din activitatea societatii. Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce se poate intampla.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 19:45, 2 Aprilie 2015
Buna ziua

Eu nu am auzit de nicio lege care sa dea dreptul unui creditor de a se indrepta asupra bunurilor rudelor debitorului, oricare ar fi gradul de rudenie.

Dar regula nu se aplica in cazul in care bunurile rudelor sunt dobandite simulat, beneficiarul real fiind debitorul. Aici creditorul are posibilitatea de a solicita anularea actelor facute in frauda sa.

Intai asteptati sa vedeti ce se intampla in dosarul de atragere a raspunderii administratorului, pentru ca nu cred ca ati ajuns la afceasta faza procesuala.
Nu nu am ajuns acolo, dar administratorul judiciar cred ca vrea si sa ma sperie, pentru ca mi-a spus ca daca se ajunge sa-mi atraga raspunderea va fi foarte grav. Eu as vrea sa-mi angajez un avocat pentru ca pot demonstra ca nu am luat nici un ban din societate ba chiar mai mult sunt cu mult mai mult indatorat ca inainte de a deschide societatea. Problema pe care o invoca este ca in casieria societatii se afla scriptic 70000 lei care nu sunt acoperiti.
"nu sunt acoperiti" in sensul ca au fost retrasi de la casieria unitatii ? sau care e povestea ?
Practicianul in insolventa nu este organ de ancheta dar poate sesiza institutiile abilitate daca constata "furtul" acelor bani de catre administratorul statutar stiind ca insolventa este iminenta ....da e motiv pentru atragerea in raspundere patrimoniala pe administratorii societatii care vor raspunde in solidar !
Pentru banii aceia nu sunt documente justificative, adica ei sunt scriptic dar nu si faptic in casierie.
Cei 70000 lei ar putea fi o problema si aici va trebui sa aveti o aparare foarte buna, practic judecatorul va trebui sa fie convins ca nu exista o legatura de cauzalitate intre lipsa acelui numerar si motivele pentru care societatea a intrat in insolventa.

Alte discuții în legătură

Insolventa FlorinRaduGYF FlorinRaduGYF Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la insolventa si falimentul unei societati comerciale. Eu sunt administratorul unui SRL in care am si calitate de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului tibiard tibiard Buna ziua In calitate de administrator al unei societati comerciale care avand o datorie mare la Finante si furnizori , nu insa si la banci , si care probabil ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)