avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana cu handicap grav

Buna ziua.
Sunt o persoana cu handicap grav, cu indemnizatie de insotitor nerevizuibila. Am 24 de ani, am terminat o scoala postliceala de farmacie iar in prezent sunt student in anul 3.
Intrebarea mea este daca ma angajez trebuie sa renunt la aceasta indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Gigi-Mihai , utilizator 13:24, 1 Aprilie 2015
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.

Persoanele cu handicap au dreptul să lucreze şi să primească şi indemnizaţia lunară, bugetul complementar şi indemnizaţia de insoţitor. Doar opersoană care are şi calitatea de pensionar de invaliditate nu se poate angaja.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana cu handicap gradul ii AdelinaAron AdelinaAron Buna seara! Este posibila angajarea unei persoane cu handicap de gradul II? Care sunt criteriile pe baza carora se poate face angajarea? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajat cu handicap ionescucristiana ionescucristiana Buna ziua, am un salariat care deja este pensionar ( limita de varsta) si a primit certificat de handicapat - grad 2-. Mai poate lucra in continuare, si in ce ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am si eu o intrebare. o persoana cu handicap grav, ... alessysz alessysz Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau ... (vezi toată discuția)