Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema de cativa ani care din cate observ a cam degenerat.
O executare care a plecat de la o masina, si s-a ajuns in cei 8 ani de zile la casa,teren,bunuri,tot.
Ideea este ca atat el cat si noi avem domiciliul in Ilfov, si dosarul a ajuns la Judecatoria Buftea, care bineinteles ca cu tot cu dovezi clare tot lui i-a permis multe si i-a dat dreptate.
Punctul culminant a fost ieri cand fara sa primit nicio instiintare cum ca ar trebuii sa vina cu un executor, sa ne anunte ca suntem acasa sau orice, au spart usa locuintei mele si au luat tot ce si-au dorit in LIPSA NOASTRA, NU ERA NIMENI ACASA.
Pe langa acest aspect, bunurile pe care el "spera" sa isi recupereze asa zisele daune nu au facturi pe numele noastre, nu sunt alte noastre mai exact, ne-a ajutat cineva cu ele.
In cazul asta cum se procedeaza? Mi se va lua acum orice bun, orice cadou orice si va intra ca la el acasa in lipsa mea oricand? este legal asa ceva?
sau au dreptul sa iti i-a doar ce se dovedeste prin acte ca sunt achizitionate de tine si ca trebuie sa fi si tu prezent la domiciliu cand se intampla toata treaba asta ?
Executarea silita nu se poate face decat in baza unui titlu executoriu si in conformitate cu prev.NCPC.Puteti face contestatie la executarea silita potrivit art.711-719 NCPC
Nu ati precizat concret cine se face vinovat ca" au spart usa locuintei mele si au luat tot ce si-au dorit in LIPSA NOASTRA",aveti date concrete ca executorul judecatoresc sau creditorii dvs ?
procedura de executare silita obliga executorul judecatoresc sa informeze oficial debitorul referitor la varianta executarii bunurilor
Este un abuz patrunderea fara drept si fara acordul proprietarului in imobilul acestuia
Procedura de executare silita ptrevede intocmirea de proces verbal de predare primire semnat de catre executor si de catre parti
In speta ,aveti dreptul sa faceti plangere la politie,pentru intrare prin efractie si sustragere de bunuri
Cand e vb de executare a bunurilor din casa, se prezuma ca sunt ale celui ce le foloseste, dvs aveti interes sa dovediti ca nu va apartin.
Art. 679
Accesul la bunurile debitorului
(1) În vederea executării unei hotărâri judecătoreşti, executorul judecătoresc poate intra în încăperile ce reprezintă domiciliul, reşedinţa sau sediul unei persoane, precum şi în orice alte locuri, cu consimţământul acesteia, iar în caz de refuz, cu concursul forţei publice.
Dacă ați fost notificați în legătură cu faptul că executorul va veni la dvs la acea dată și deliberat nu ați fost la domiciliu, v-ați asumat această situație. Executorul poate intra cu forța, cu concursul Poliției. Probabil că așa au și făcut.
Bunurile existente la domiciliul dvs se prezumă că sunt ale proprietarului, adică ale dvs. Dvs sunteți cea care trebuie să facă dovada că nu vă aparțin, cu înscrisuri doveditoare.
1. Ati primit o somatie prin care sinteti instiintata ca in data de va avea loc executarea silita mobiliara.
2. Nu puteti evita executarea silita plecind de acasa si sperind ca puteti acuza executorul de patrundere prin efractie.Astfel orice debitor ar putea face inutila executarea silita.
3. Executorul ,in prezenta fortelor de ordine si /sau unor martori va intra fortat in locuita si va intocmi un proces-verbal de incheiere a executarii si va face un proces -verbal semnat de martori cu bunurile executate silit.
4. Acestea vor fi evaluate ( de obicei la un pret mai mic la care pot fi vindute) si vor fi vindute pentru a se acoperi debitul.Daca bunurile mobile nu sint suficiente pentru a se acoperi debitul+ cheltuielile de executare vor trece si la executarea silita imobiliara , adica va vor vinde la licitatie locuinta si va vor da diferenta ramasa dupa ce se acopera integral debitul ramas neachitat.