Skybax a scris:
Nu are nimeni nicio problema de unde lucrati dvs. Stati linistit in privinta asta. Fiscul are el altele de vazut.
Citisem asta - eu sunt PFA.
nedeclararea punctelor de lucru la Reg. Comertului si ANAF se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 6.000 lei si 20.000 lei, iar ca sanctiune complementara, confiscarea marfurilor sau produselor care au fost gasite la sediul secundar nedeclarat, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.
Partea cu "dobandite prin savarsirea contraventiei" este cea care m-a panicat. In sensul ca ma gandeam asa. Eu am inregistrat activitati la sediul social pe PFA, dar de 2 ani locuiesc cu chirie in alt oras, si muncesc pentru acest PFA pe unde apuc raspunzand la telefon si mailuri in interesul firmei. Platesc taxele si totul la zi. Ma speria gandul ca pot veni in control la adresa veche unde am sediul social , vecinii le spun ca nu mai stau acolo de 2 ani (am chiar si chiriasi acolo - cu acte desigur) si considera ei din oficiu ca noua mea locuinta este punct de lucru nedeclarat pentru ca de acolo raspund la telefoane si mailuri, deci -> confiscarea tuturor veniturilor.
Este legea 12.1990 actualizata in 2009
[ link extern ] .
Aberez sau exista posibilitatea :) ?
Imi cer mii de scuze daca pare ciudat ce spun.