avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedeclarare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedeclarare punct de lucru

Buna ziua,

Am o firma care presteaza servicii de intermediere online pe baza de comision. Clientul ma suna pe telefon sau imi da mail, si eu ii raspund - de pe strada, de acasa, de oriunde. Partea fizica se desfasoara de furnizorii mei (alte firme) eu desfasor strict partea online de vanzari.

Intrebarile mele ar fi:
1. am nevoie sa imi declar punct de lucru?
2. Daca nu imi declar punct de lucru, imi pot confisca toate veniturile realizate la un control?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 19:34, 1 Aprilie 2015
Pai din ce inteleg eu, dvs. lucrati de la sediul social al firmei. In cazul acesta nu vad ce nevoie aveti de punct de lucru.
Apreciez sincer raspunsul dvs! Sincer lucrez de pe unde apuc.

Vreo 2 ani am locuit chiar in alt judet. Insa tipul meu de activitate presupune doar sa am un telefon in mana. In sensul ca nu fac nimic concret decat raspund la telefoane si mailuri.

Am niste siteuri pe care le-am realizat/programat cand eram la sediul social. Dar acum fac doar vanzarea in baza lor, exact ca un agent de pe teren.

Ar fi asta o problema? Eu am activitatile declarate la sediul social insa raspund la telefoane si mailuri de pe unde apuc, cum apuc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
Mariussuciu, utilizator
nu vad problema si ce legatura au veniturile cu punctul de lucru si cu controlul????
Din cate am citit daca se face un control acesta se va face la sediu(daca este singurul punct de lucru), iar la sediu trebuie sa se gaseasca toate documentele societatii,care dovedesc ce si cum a-ti desfasurat in activitatea ndumneavoastra.
Nu are nimeni nicio problema de unde lucrati dvs. Stati linistit in privinta asta. Fiscul are el altele de vazut.
Skybax a scris:

Nu are nimeni nicio problema de unde lucrati dvs. Stati linistit in privinta asta. Fiscul are el altele de vazut.

Citisem asta - eu sunt PFA.

nedeclararea punctelor de lucru la Reg. Comertului si ANAF se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 6.000 lei si 20.000 lei, iar ca sanctiune complementara, confiscarea marfurilor sau produselor care au fost gasite la sediul secundar nedeclarat, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.

Partea cu "dobandite prin savarsirea contraventiei" este cea care m-a panicat. In sensul ca ma gandeam asa. Eu am inregistrat activitati la sediul social pe PFA, dar de 2 ani locuiesc cu chirie in alt oras, si muncesc pentru acest PFA pe unde apuc raspunzand la telefon si mailuri in interesul firmei. Platesc taxele si totul la zi. Ma speria gandul ca pot veni in control la adresa veche unde am sediul social , vecinii le spun ca nu mai stau acolo de 2 ani (am chiar si chiriasi acolo - cu acte desigur) si considera ei din oficiu ca noua mea locuinta este punct de lucru nedeclarat pentru ca de acolo raspund la telefoane si mailuri, deci -> confiscarea tuturor veniturilor.

Este legea 12.1990 actualizata in 2009 [ link extern ] .

Aberez sau exista posibilitatea :) ?

Imi cer mii de scuze daca pare ciudat ce spun.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
Mariussuciu, utilizator

Alte discuții în legătură

In cazul nedeclararii de pt de lucru ,se cofisca veniturile realizate pe perioada nedeclarata? baldovin baldovin Am avut un control de la politia economica si s a constatat ca nu am pt de lucru declarat si acum mi au zis k o sa imi fie cinfiscate veniturile realizate nu ... (vezi toată discuția)
Declarare sediu secundar gamamanag gamamanag Detinem in portofoliu spatii comerciale, la diverse adrese din Bucuresti, spatii in care noi ca entitate nu avem salariati si nu desfasuram activitati ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)