avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarare sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarare sediu secundar

Detinem in portofoliu spatii comerciale, la diverse adrese din Bucuresti, spatii in care noi ca entitate nu avem salariati si nu desfasuram activitati comerciale sau altfel de activitati , ele fiind inchiriate catre alte companii care isi desfasoara in acestea activitatea proprie, functie de obiectul lor de activitate.
Mentionam ca toata activitatea noastra se desfasoara la sediu social declarat, sediu unde avem contabilitatea si unde se desfasoara si activitatea aducatoare de venituri conform CAEN(facturarea chiriilor catre firmele care isi desfasoara activitatea in spatiile respective).
Avem rugamintea sa ne transmiteti un punct de vedere referitor la aceasta speta( declarare/nedeclarare ca sedii secundare a spatiilor comerciale din portofoliu ???).
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 13:56, 29 Mai 2014
DACA NU AVETI ACTIVITATE IN STATIILE COMERCIALE , DACA NU AVETI NICIUN SALARIAT , NU TREBUIE DESCHIS PUNCT DE LUCRU.
societatilor carora le veti inchiria spatiile, au obligatia sa-si declare punct de lucru,ci nu dumneavoastra ca si proprietar.
din ce stim chiriasii si-au declarat sediu secundar desfasurand activitate in acele spatii, dar ni s-a transmis ca si noi realizand venit pe acel spatiu ar trebui sa-l declaram ca sediu secundar
nu este necesar sa va declarati punct de lucru deoarece societatea nu desfasoara activitate in spatiile comerciale, chiar daca aveti venit. mai mult, va exista o supraunere de sedii secundare, ale chiariasilor cu cea declarata de societatea dvs, ceea ce nu este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare sediu secundar ong mariusf09 mariusf09 Buna seara, Un ONG, care are un contract de inchiriere pentru un spatiu care este diferit de sediul social, este obligat sa inregistreze sediu secundar in ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru nedeclarat naumescu naumescu Am infiintat un punct de lucru(comert cu produse alimentare)care NU a fost declarat la ORC,am functionat aproximativ 16 luni,dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu informatiile necesare si pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al unui SRL.Momentan am contract de asistenta ... (vezi toată discuția)