Buna seara,
Un ONG, care are un contract de inchiriere pentru un spatiu care este diferit de sediul social, este obligat sa inregistreze sediu secundar in acel spatiu tinand cont ca sediile secundare sunt sub incidenta art 43 alin 43 din Legea 31/1990.
Va multumesc foarte mult pentru un raspuns detaliat.
Exista procedura de inregistrare fiscala a sediilor secundare, pe doua variante, discutate in alt post de pe acest forum, in functie de daca si ce numar de salariati ai ONG ar urma sa isi desfasoare activitate la acel sediu secundar. In actele constitutive nu se opereaza sedii secundare, cum se face la societatile functionand pe Legea 31 / 1990, lege care nu are nicio incidenta in cazul ONG, cum s-a mentionat deja anterior.
Buna dimineata,
va multumesc pentru raspuns, o cale de inregistrare o stiu este aceea cu declararea sediului secundar la ONRC si apoi la Administratia cu declaratia no name pentru sedii secundare, Spuneti-mi va rog care este a doua cale. Mentionez ca societatea are un singur salariat care isi desfasoara activitatea in acel spatiu inchiriat.
Asociatiile si fundatiile nu au treaba cu registrul comertului (ONRC) si nuci cu inregistrarea punctelor de lucru/sedii secundare ca la societatile comerciale.
Singura declaratie e cea care trebuie s-o depuneti la finante pentru situatia in care nu veti fi nevoiti sa platiti impozite pentru acel sediu secundat. Asta se va intampla daca veti avea mai mult de 5 salariati pe acel sediu secundar.
Sucursala ong?
Refined
Buna Ziua tuturor,
Problema mea este urmatoarea:
Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)