avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impediment angajare in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impediment angajare in sistemul bugetar

As dori sa stiu daca exista vreo prevedere care sa interzica, ca in aceeasi unitate sa lucreze rude. De exemplu daca in momentul in care am participat la concursul pentru ocuparea postului directorul era ruda/vecin cu unul din candidati, acest lucru poate fi considerat un impediment? Se poate reclama la politie asa ceva? Exista vreo prevedere legala care sa-mi interzica participarea la concursul dintr-o institutie publica?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:23, 7 Aprilie 2015
Multumesc! Afinii (cumetri, fini) nu sunt considerate rude din cate stiu eu si deci teoretic nu ar trebui sa fie nici un impediment nici in aceasta situatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt rude persoanele care sunt mentionate de dvs, finii , cumetrii
Afinii nu-s finii si cumetrii, ci rudele prin alianta din partea sotului/sotiei (de exemplu, sotul este afin cu fratele sotiei - cumnat) :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)
Soţ, soţie, rudă sau afin până la gradul al iv-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi hp777 hp777 Buna seara/ziua. Am o rugaminte si anume, daca un presedinte al unei comisii de concurs , organizat in baza : \"HOTĂRÂRE nr. 286 din 23 martie 2011 ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public labeced labeced In momentul de fata sunt sef structura de audit intern (functionar public) la o institutie publica centrala care are sub autoritate entitati publice. Conform ... (vezi toată discuția)