Doctorul mi-a dat 91 de zile de concediu medical , deci a depasit conf.lg.cu o zi .
La locul de munca mi s-a spus ca ar fi probleme.
Si trebuie sa intru la comisie ptr. prelungire.
Ce se poate face ?
Multumesc.
Mergeti inapoi la doctor sa va corecteze certificatul medical, cu o zi in minus, iar pentru perioada ce depaseste 90 de zile calendaristice sa va elibereze alt certificat medical, pe care il veti duce la medicul expert pentru viza.
Daca e vorba de una din bolile speciale enumerate mai jos, nu aveti nevoie de viza.
Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:
ART. 24
(1) Concediile medicale pentru incapacitate temporarã de muncã se acordã pe o duratã de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotite de la prima zi de îmbolnãvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi pânã la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurãrilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiazã dupã cum urmeazã:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã pulmonarã şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, denumitã în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sãnãtãţii;
b) un an, cu drept de prelungire pânã la un an şi 6 luni de cãtre medicul expert al asigurãrilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã meningealã, peritonealã şi urogenitalã, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;
c) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã pulmonarã operatã şi osteoarticularã;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pânã la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculozã extrapulmonarã, cu avizul medicului expert al asigurãrilor sociale.
(4) Pentru obţinerea avizelor prevãzute la alin. (2) şi (3), medicul curant va întocmi un referat medical conform modelului prezentat în anexa nr. 8; referatul medical se va transmite la cabinetul de expertizã medicalã şi recuperare a capacitãţii de muncã din a cãrui razã teritorialã îşi are domiciliul asiguratul.
Ar fi o problema , medicul meu se afla la o distanta de 400 de km. si deja este tarziu ptr. modificare.Maine 3 aprilie trebuie sa ma prezint la comisie , deoarece sambata se implinesc cele 90 de zile.
Ar fi solutia ca urmatorul certificat eliberat sa inceapa in a 91-a zi, chiar daca se suprapune cu cel de dinainte. Acest caz este specificat in normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:
ART. 37
... (3) În situaţia în care unui asigurat i se acordã în aceeaşi lunã douã certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumitã perioadã, indemnizaţia se calculeazã dupã cum urmeazã:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilitãţii acestuia şi data începerii valabilitãţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rãmase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica «Observaţii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria .....nr. ..............»;
b) pentru al doilea certificat medical, a cãrui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculeazã în mod corespunzãtor, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.
Concediu medical
brighitat
Buna ziua! In data de 20 .03.2012 am suferit o interventie chirurgicala , si am beneficiat de concediu medical dat de doctorul care m-a operat [/i]din ... (vezi toată discuția)
C. m.
ogr
Doresc sa stiu de cite zile de concediu medical esre nevoie ca sa fii trimis la comisie,daca este necesar ca acesta sa aiba continuitate sau se poate si cu ... (vezi toată discuția)