buna ziua.
Tatal meu s-a recasatorit si a venit sa locuiasca cu bunica(mama tatalui meu) impreuna cu sotia lui.Casa bunicilor era bun comun al bunicii si bunicului.Bunicul a murit acum 4ani.Succesiunea dupa el nu s-a facut.Acum 2ani tata s-a recasatorit si a venit la bunica.In luna aprilie anul acesta a decedat si tatal meu.,,Mama mea vitrega'' detine o proprietate la tara .
Stiu ca ea nu are drept de abitatie avand in vedere ca are o proprietate.Intrebarea mea este daca o pot scoate din casa bunicilor si in ce fel.Trebuie sa o dau in judecata ? Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru ca ea de buna voie nu vrea sa plece.
Va multumesc.
buna ziua ,
impreuna cu bunica si cu alti mostenitori daca mai sunt formulati o actiune in evacuare impotriva sotiei tatalui sau
promovati o actiune pentru deschiderea succesiuni si stabilirea mostenitorilor cu cotele aferente gradului de rudenie dupa decesul bunicului si al tatalui .
ceva ma greu consultai un avocat
bafta
aceasta actiune de evacuare trebuie sa o fac la politie sau numai in instanta?
ca sa o evacuez trebuie sa deschid succesiunea?Ea nu vrea sa deschidem succesiunea ptr ca nu are cum sa plateasca partea ei.
este in interesul dvs sa faceti succesiunea .
normal ca sotia tatalui dvs ., este impotriva !!
avand in vedere ca tatal dvs a decedat in aprilie anul curent, mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii , pana la expirarea termenului de 6 luni, calculat de la data decesului defunctului . daca nu va exercitati acest accept in termenul de 6 luni, se poate prezuma ca sunteti straina de mostenire.
succesiunea o puteti dezbate si mai tarziu, insa este important sa dati aceasta declaratie deocamdata .
in ceea ce priveste evacuarea mamei vitrege, puteti depune o actiune in avacuare la judecatorie .
aceasta actiune trebuie semnata de dvs si de ceilalti mostenitori ai tatalui dvs, daca mai sunt .
repet, interesul este al dvs sa faceti succesiunea.
daca se impotriveste sau nu cadeti de acord in ceea ce priveste succesiunea, ulterior o puteti actiona in instanta pt rezolvarea acestei probleme .
Succesiune
victor_2013
Buna seara,
Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
2claudia.m
buna ziua,
as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri:
tatal meu a decedat acum 2 ani, din prima casatorie suntem 2 frati, din a doua casatorie nu exista ... (vezi toată discuția)