avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor-iesire din spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor-iesire din spatiu

buna ziua.
Tatal meu s-a recasatorit si a venit sa locuiasca cu bunica(mama tatalui meu) impreuna cu sotia lui.Casa bunicilor era bun comun al bunicii si bunicului.Bunicul a murit acum 4ani.Succesiunea dupa el nu s-a facut.Acum 2ani tata s-a recasatorit si a venit la bunica.In luna aprilie anul acesta a decedat si tatal meu.,,Mama mea vitrega'' detine o proprietate la tara .
Stiu ca ea nu are drept de abitatie avand in vedere ca are o proprietate.Intrebarea mea este daca o pot scoate din casa bunicilor si in ce fel.Trebuie sa o dau in judecata ? Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru ca ea de buna voie nu vrea sa plece.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:04, 24 Iunie 2009
buna ziua ,
impreuna cu bunica si cu alti mostenitori daca mai sunt formulati o actiune in evacuare impotriva sotiei tatalui sau
promovati o actiune pentru deschiderea succesiuni si stabilirea mostenitorilor cu cotele aferente gradului de rudenie dupa decesul bunicului si al tatalui .
ceva ma greu consultai un avocat
bafta
aceasta actiune de evacuare trebuie sa o fac la politie sau numai in instanta?
ca sa o evacuez trebuie sa deschid succesiunea?Ea nu vrea sa deschidem succesiunea ptr ca nu are cum sa plateasca partea ei.
imi raspunde si mie ceva?
este in interesul dvs sa faceti succesiunea .
normal ca sotia tatalui dvs ., este impotriva !!
avand in vedere ca tatal dvs a decedat in aprilie anul curent, mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii , pana la expirarea termenului de 6 luni, calculat de la data decesului defunctului . daca nu va exercitati acest accept in termenul de 6 luni, se poate prezuma ca sunteti straina de mostenire.
succesiunea o puteti dezbate si mai tarziu, insa este important sa dati aceasta declaratie deocamdata .

in ceea ce priveste evacuarea mamei vitrege, puteti depune o actiune in avacuare la judecatorie .
aceasta actiune trebuie semnata de dvs si de ceilalti mostenitori ai tatalui dvs, daca mai sunt .
repet, interesul este al dvs sa faceti succesiunea.
daca se impotriveste sau nu cadeti de acord in ceea ce priveste succesiunea, ulterior o puteti actiona in instanta pt rezolvarea acestei probleme .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire la casa parinteasca mireladolta mireladolta buna ziua! tatal meu a decedat in urma cu un an.noi suntem patru frati,trei stam separati iar unul a ramas in permanenta in apartamentul parintilor nostrii ... (vezi toată discuția)
Succesiune victor_2013 victor_2013 Buna seara, Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune 2claudia.m 2claudia.m buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri: tatal meu a decedat acum 2 ani, din prima casatorie suntem 2 frati, din a doua casatorie nu exista ... (vezi toată discuția)