Detin un brevet in activtatea de turism, pentru postul de "manager in activitatea de turism". Cu acest brevet, eu am un contract cu o pensiune unde sunt angajata pe postul de manager. Dupa cum stiti, pentru a functiona, o unitate de turism trebuie sa detina un astfel de brevet.
Pe de alta parte, mai lucrez la o alta pensiune, (tot intr-o functie de conducere - manager marketing) unde mi s-a cerut acel brevet. Eu am spus proprietarului ca deja folosesc acel brevet la o alta locatie, dar a zis ca nu conteaza. Eu trebuie sa aduc si aici o copie a brevetului, pentru ca doar pe baza lui pot ramane in functie de conducere.
Adasar, aceasta este nelamurirea mea. Pot folosi acelasi brevet de turism pentru activitatea de manager la doua pensiuni diferite?
In primul loc am contract pe 8 ore ca manager, iar aici am contract pe 4 ore ca manager marketing.
Da, puteti folosi acel brevet si pentru al doilea angajator.
Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Asadar, nu exista o limitare a numarului de contracte individuale de munca incheiate de o singura persoana, indiferent de tipul acestora sau de durata timpului de munca.
De asemenea, dacă legea nu prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă .