Buna seara,
Doresc sa stiu daca prin casatoria copilului acesta isi pierde dreptul la pensia alimentara. Copilul este student. Mai este tatal obligat la plata acesteia?
Multumesc!
buna ziua numele meu este zgaroi crinuta si sunt din mun rosiorii de vede jud. TR in urma cu 10 ani parintii mei s-au despartit, iar eu si fratele meu in urma hotaririi judecatoresti primeam pensia alimentara de la unitatea mulitara unde tatal meu lucra la acea vreme. dupa ceva vreme insa acesta a fost pensionat(primind totodata si o ordonata reprezentand suma de 30.000 RON din care insa un nu am primit nimic) dupa acestea tatal meu a continuat sa-mi trimita in continuare pensia de intretinere prin mandat postal dar cu o intarziere de cel putin 2 luni. acum eu am implinit 18 ani si am facut demersurile pentru transformarea pensiei de intretinere in pensie de studii ,insa el refuza sa se prezinte la tribunal acestea ducand la permanenta amanare a termenului de judecata, totodata de la implinirea varstei de 18 ani tatal meu refuza sa-mi mai plateasca suma convenita de judecatorie. ce pot face in acest sens? nu mai doresc ca tatal meu sa-mi trimita pensia de studii prin mandat postal ci sa-mi vina direct de la casa de pensii a MApN cui trebuie sa ma adresez? multumesc anticipat.
D-na Crinuta,din cei 30000ron nu aveati drept dar din moment ce sunteti in continuarea studiilor aveti drept de pensie de intretinere.Nu exista pensie de studii!!!!Instanta va emite la cererea dv. propire pe pensia tatalui.