avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs valutar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs valutar

Daca facturez azi la ora 10, cursul valutar afisat de BNR este cel al zilei anterioare. Este in regula? Mi-a fost refuzata factura pt. curs valutar incorect.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:20, 3 Aprilie 2015
E bine.

CF:
ART. 139^1 Cursul de schimb valutar

(1) Dacă elementele folosite la stabilirea bazei de impozitare a unui import de bunuri se exprimă în valută, cursul de schimb valutar se stabileşte conform prevederilor comunitare care reglementează calculul valorii în vamă.

(2)

Dacă elementele folosite pentru stabilirea bazei de impozitare a unei operațiuni, alta decât importul de bunuri, se exprimă în valută, cursul de schimb care se aplică este ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naţională a României sau ultimul curs de schimb publicat de Banca Centrală Europeană ori cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectuează decontările, valabil la data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operaţiunea în cauză, iar, în cazul operațiunilor supuse sistemului TVA la încasare prevăzut la art. 134^2 alin. (3) - (8), la data la care ar fi intervenit exigibilitatea taxei pentru operaţiunea în cauză dacă nu ar fi fost supusă sistemului TVA la încasare. În situaţia în care se utilizează cursul de schimb publicat de Banca Centrală Europeană, conversia între monede, altele decât moneda euro, se realizează prin intermediul cursului de schimb al monedei euro pentru fiecare dintre monede. În contractele încheiate între părți trebuie menţionat dacă pentru decontări va fi utilizat cursul de schimb al unei bănci comerciale, în caz contrar aplicându-se cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României sau cursul de schimb publicat de Banca Centrală Europeană.)


Norme:

ART. 139^1

22. (1) În sensul art. 139^1 alin. (2) din Codul fiscal, prin ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naţională a României se înţelege cursul de schimb comunicat de respectiva bancă în ziua anterioară şi care este valabil pentru operaţiunile care se vor desfăşura în ziua următoare.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans diferenta de curs NNorbert NNorbert Buna ziua Am emis o facura de avans , pentru un beneficiar extern in valoare de 10.000 eur la cursul de 4.3 ron, la stornare cursul era 4.4 ron, cum ... (vezi toată discuția)
Diferente de curs aveno aveno In cursul lunii primesc o factura dintr-o tara Euro. Plata o fac dupa o zi sau doua de la primire. Diferenta de curs dintre cursul BNR la data facturii si ... (vezi toată discuția)
Factura cazare slk268 slk268 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti si mie , in situatia in care am o pensiune si emite facturi cazare pentru persoane juridice membre UE, factura se emite in ... (vezi toată discuția)