avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua as dori sa stiu si eu daca dupa terminarea facultati se mai plateste pensia alimentara daca fata mea face curs postliceal farmacie si daca mai este obligat sa o platesti ia are akum 24 ani multumesc :)
Daca nu munceste, veti plati pana la 26 de ani.
Daca se afla in stare de nevoie, daca nu realizeaza venituri si daca urmeaza cursuri la zi, atunci va putea beneficia pana la 26 de ani de pensie de intretinere.
Pana la implinirea varstei de 26 de ani fiica dumneavoastra are dreptul la pensie de intretinere, daca studiateaza si nu prestateaza nicio activitate remunerata.


Actiunea pentru stabilirea pensiei de intretinere este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza fiica dumneavoastra, in calitate de reclamant sau de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de paratul.



Legiutorului , in materie de pensie de intretinere, a instituit o competenta teritoriala alternativa.


Instanta de judecata va putea stabili plata pensiei de intretinere, pentru motive intemeiate , pe o perioada in avand , pensia reprezentand o suma globala a anumite luni.



Pensia este calculata in functie de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere, dar si de posibilitatile de plata ale debitorului.


Hotararea prin care s-a stabilit pensia de intretinere nu este necesar a fi investita cu formula executorie, fiind executorie de drept.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Cristina143 Cristina143 Buna seara,am si eu o intrebare: Am imiplinit 18 ani in timpul liceului si am continuat sa primesc pensia alimentara pana la terminarea acestiua(fara a duce ... (vezi toată discuția)
Proces paternitate flori_68 flori_68 Am fost casatorita timp de 8 ani, din aceasta casatorie rezultand doi copii. Fostul sot a platit pensie alimentara pentru ei pana la 18 ani ai fiecaruia. Cel ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara raptor71 raptor71 In urma divortului din 2006 ,cei doi copii,minori la acea vreme au fost incredintati mamei iar eu sa le platesc pensia alimentara.Acum toti se afla in alta ... (vezi toată discuția)