avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prima casa avand un ap. de 51 mp?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prima casa avand un ap. de 51 mp?

Buna ziua, eu detin un apartament dat de mama mea prin vanzare-cumparare acum eu si prietenul meu vrem sa ne luam o casa prin programul prima casa. Am fost la diferite banci pentru a ne informa daca casatorindune putem ca soti sa aplicam pentru casa tinand cont ca eu detin o locuinta din inaintea casatoriei. La toate bancile mi sa spus ca nu e posibil doar daca locuinta respectiva are mai putin de 50 mp, ea avand 51 mp deci 1 metru in plus. In schimb bcr-ul a spus ca voi putea chiar si asa sa aplicam programului prima casa ca sot si sotie chiar daca proprietatea mea are 51 mp. Nu am fost convinsa incat doamna respectiva sa tot foit intreband toti colegi daca se poate sau nu ca intr-un final sa-mi spuna ca e posibil, sincer nu mi sa parut credibila! Acum as dori sa stiu daca e posibil totusi aplica la acet program dupa ce ne casatorim chiar daca detin apartamentul de 51 mp. Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 6 Aprilie 2015
Sa aplice sotul .
Daca apartamentul are peste 50 mp utili nu veti putea aplica in calitate de soti.
Suprafata de 50 mp trebuie sa fie utila si nu totala. Cititi cu atentie in actul de cadastru sau in contractul de vanzare cumparare ce suprafata utila este declarata.
O solutie ar fi ca viitorul sot sa aplice singur iar dupa casatorie sa va inscrie cu acceptul bancii ca si codebitor si coproprietar.
Verificati si suprafata cu care sunteti declarati la Primarie, la impozit.
In acte este declarata suprafata utila 51,47 dintr-un total de 52... cu 1,47 m in plus...pfff:(
Nu cred ca banciile vor accepta un codebitor sau coproprietar dupa finalizarea documentelor cred ca mai degraba la un notar.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
intrebati la banca daca poate aplica doar viitorul sot dupa casatorie.

Alte discuții în legătură

Codebitor in programul prima casa Eugenia-Gisela Eugenia-Gisela Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: [b]daca sotul meu a solicitat si a primit ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere prima casa 2018 Nik90 Nik90 Buna ziua! As dori sa aplic la cumpararea unei locuinte noi, cu ajutorul programului \"Prima Casa\". Una dintre conditii este sa nu detii un imobil mai mare de ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)