avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii obtinere Prima Casa 2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii obtinere Prima Casa 2018

Buna ziua! As dori sa aplic la cumpararea unei locuinte noi, cu ajutorul programului "Prima Casa". Una dintre conditii este sa nu detii un imobil mai mare de 50 mp. In urma unei succesiuni, am mostenit 1/4 dintr-un imobil in suprafata totala de 51 mp utili. In circumstantele prezentate, sunt sau nu eligibil cu achizitionarea unei locuinte prin programul "Prima Casa"? Daca nu, ce e de facut? Multumesc. Astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 18:11, 5 Mai 2018
Trebuie sa nu detineti in proprietate exclusiva ori impreuna cu sotul/sotia o locuinta mai mare de 50 mp. Dvs detineti locuinta de 51 mp utili impreuna cu ceilalti mostenitori deci nu in proprietate exclusiva ori impreuna cu sotul/sotia. Prin urmare, sunteti eligibil.
Buna seara! Multumesc pentru raspuns! Revin, totusi, cu o adaugire. Succesiunea a fost facuta dupa decesul tatalui meu. Mostenitori de drept asupra imobilului au ramas mama si cu mine; mie, revenindu-mi 1/4 cota parte, ceilalti mostenitori renuntand la pretentiile de orice natura asupra bunului succesionat. Cei de la banca sustin contrariul. Spun ca ma incadrez la :" Detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin programul Prima casa..." ... Nu m'ar deranja lucrul asta, dar imobilul are 51 mp utili, lesne de inteles. Deci in conditiile date, pot aplica la acest program sau trebuie sa renunt la titlul de proprietate? Rog sfatuiti. Multumesc.
Nu inteleg cum ar putea banca sa spuna ca faptul ca aveti o cota din dreptul de proprietate inseamna ca detineti in proprietate exclusiva. Incercati intai la alt ofiter de credit, apoi la la alta sucursala apoi la alta banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota parte la apartament mihaionascu mihaionascu Buna ziua, Dupa cum spune si titlul doresc sa aflu daca este posibil ca sa fac un credit Prima Casa si sa achizitionez apartamentul pe care sotia detine o ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil pentru programul prima casa? Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin: 1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o ... (vezi toată discuția)
Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)