avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota ...
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota parte la apartament

Buna ziua,

Dupa cum spune si titlul doresc sa aflu daca este posibil ca sa fac un credit Prima Casa si sa achizitionez apartamentul pe care sotia detine o cota parte dupa decesul tatalui ei. Apartamentul ARE SUB 50 MP, doar ca detine o cota parte conform succesiunii.
Credeti ca este posibil sa acepte vreo banca acest lucru?

Multumesc anticipat,

Misu
Cel mai recent răspuns: anaantonie , utilizator 19:43, 18 Ianuarie 2016
Buna ziua
Nu nu se poate, intrucat niciunul dintre soti nu trebuie sa aiba un imobil pe numele sau, fie mostenire fie altceva, mai alea in cazul dvs ca doriti sa cumparati acelasi imobil unde sotia are o cota parte.
Da, puteti sa aplicati. Conditia e ca sotia sa nu aiba in proprietate un ap sau o cota mai mare de 50 m2 si nici o alta locuinta tot prin prima casa.
OUG 94/2012 pentru completarea art. 1 din OUG 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului ?Prima casa?
(2) Beneficiarul Programului este persoana fizică ce îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2;

b) achiziţionează sau construieşte o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

c) are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.

Apoi, dvs nici nu detineti si nici impreuna cu sotia, cota respectiva fiind a sotiei.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Am si eu o situatie asemanatoare. Sunt trecuta cu mama pe o casa la tara de 60 mp. Am inteles ca totusi exista posibilitatea de a putea face imprumut prin prima casa avand in vedere faptul ca am doar o parte. Trebuie sa renunt la partea mea/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva? raptory2003 raptory2003 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil. Conform Legii ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil pentru programul prima casa? Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin: 1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o ... (vezi toată discuția)