Buna ziua. Sotul meu detine dinainte de casatorie o proprietate undeva la tara dar sub rezerva servitutii. Mai putem beneficia in aceasta situatie de creditul Prima casa? Noi locuim in Bucuresti intr-o garsoniera de 37 mp (e pe numele meu) si avem 3 copii. Va multumesc.
Conorm legislatiei in vigoare nu puteti beneficia de programul prinma casa.
Persoanele care doresc sa aplice pentru un credit Prima Casa trebuie sa indeplineasca mai multe conditii (conform OUG 60/2009, completata si modificata prin OUG 33/2011), si anume:
a) la data solicitarii creditului garantat, solicitantul declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp.
Eu sunt in urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar o locuinta prin programul prima casa, eu nu detin nici o locuinta, dar sotia detine o cota de 1/4 din 1/2 a unui apartament de 4 camere ( a decedat unul din parintii ei si are inca 3 frati), deci detine 12,5% din casa. Intrebarea este: Pot accesa creditul daca ma trec doar eu cu veniturle? si ea este trecuta doar ca sotie? Cu declaratie pe propia raspundere doar din partea mea? astept raspuns . O zi placuta!