avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Prima casa - eligibilitate
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Prima casa - eligibilitate

Buna ziua,
as dori sa va cer sfatul daca pot accesa programul Prima Casa pentru achizitionarea unui imobil.
"problema" este ca eu si sotia am contractat anterior casatoriei (iunie 2008 respectiv mai 2009) cate o garsoniera de cate 37 mp - credite ipotecare individuale - construite prin ANL, pe acea vreme nu ne cunosteam.
termenul de constructie era 24 luni de la Ordinul de incepere al lucrarilor - 26.06.2008 - respectiv termenul de predare 26.06.2010.
Din motive independente de noi, constructorul a intarziat finalizarea si a predat garsonierele in iulie respectiv septembrie 2011.
Noi ne-am casatorit in 31.07.2010.
intrebarea este daca dreptul de proprietate a fost dobandit inainte de casatorie (prin contract) sau dupa casatorie (prin PV de predare-primire) si daca putem accesa Programul prima Casa acum pentru achizitia unui imobil.
Am luat legatura cu o banca, care initial ne-a spus ca daca contractele sunt semnate anterior casatoriei - sunt considerate locuinte dobandite anterior casatoriei si nici suprafata lor nu se cumuleaza.
Acum am inteles ca din cauza ca am adus in discutie Procesele Verbale de predare primire - dept lor juridic ezita, asa ca am nevoie de sfatul d-voastra - cand am devenit practic proprietari?
va multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:51, 9 Aprilie 2013
data dobandirii imobilului este data contractului de vanz/ cump,
in cartea funciara este intabulat dreptul de proprietatate al cui? al amandurora? cereti punctul de vedere al notarului cu care doreati sa realizati tranzactia
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Mihaela Cazacu, Consultant credite si finantari
Buna ziua,
va multumesc mult pentru raspuns.
Intabularea in cartea funciara este facuta la data contractului si este individuala pentru fiecare din cele 2 - o garsoniera pe numele meu si cealalta pe numele sotiei.
intrebarea ramane - daca ne incadram in conditiile OUG pt prima casa adica daca pot declara ca: "detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp."
Imi puteti spune parerea d-voastra?
va multumesc,
Daniel
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
dan_ph, utilizator
Oricare din soti care ar aplica la acest program poate declara ca detine in proprietate exclusiva un imobil de 37 m, iar impreuna cu sotul ori sotia nu au bunuri in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii prima casa agb23 agb23 Pot aplica pt cumpararea unei locuinte prin Programul Prima Casa? Situatia este urmatoarea: sunt casatorit si nu am detinut si nu detin nicio locuinta. ... (vezi toată discuția)
Prima casa - detin proprietate dar sub rezerva servitutii asv99 asv99 Buna ziua. Sotul meu detine dinainte de casatorie o proprietate undeva la tara dar sub rezerva servitutii. Mai putem beneficia in aceasta situatie de creditul ... (vezi toată discuția)
Construirea de casa cu creditul prima casa monicaf monicaf cine ma ajuta si pe mine cu mai multe informatii referitoare la construirea unei case prin programul prima casa?de ce acte am nevoie si daca stie cineva daca ... (vezi toată discuția)