avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii Prima Casa

Pot aplica pt cumpararea unei locuinte prin Programul Prima Casa?

Situatia este urmatoarea: sunt casatorit si nu am detinut si nu detin nicio locuinta. Sotia mea detine o locuinta, cumparata anterior casatoriei, cu suprafata mai mare de 50 mp, dar care ii apartine in totalitate ei.

Textul legii este: sa fi cetatean roman si la data solicitarii creditului fie nu detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp;
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:58, 14 Octombrie 2014
Da, puteti aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - detin proprietate dar sub rezerva servitutii asv99 asv99 Buna ziua. Sotul meu detine dinainte de casatorie o proprietate undeva la tara dar sub rezerva servitutii. Mai putem beneficia in aceasta situatie de creditul ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa DorinBV DorinBV Buna ziua, In cazul in care am achizitionat o locuinta prin programul PRIMA CASA inainte de casatorie, iar pe actul de credit/propietate sunt trecut doar eu, ... (vezi toată discuția)
Codebitor in programul prima casa Eugenia-Gisela Eugenia-Gisela Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la o intrebare legata de programul prima casa: [b]daca sotul meu a solicitat si a primit ... (vezi toată discuția)