avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la parinti un apartament de 48mp, iar mie mi-au vandut parinti acum 5 ani jumatate din apartamentul lor (28mp).
Credeti ca suntem eligibili pentru prima casa?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 15:35, 29 Ianuarie 2017
Sunteti eligibili, mostenirile nu se iau in considerare iar cota detinuta are sub 50 mp suprafata utila.
Separat da , dar impreuna ... nu cred !
Pentru a putea beneficia de creditul Prima Casă este necesar ca la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2 ( HG nr. 717/2009 ) .
Sunt eligibili si impreuna.
Mostenirea nu se ia in considerare indiferent de suprafata utila. Iar proprietatea sotiei este sub 50 mp supraf utila.
Atata timp cat la art.1 din anexa nr. 2 din HG 717 / 2009 e stipulat " indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită " ... nu sunt eligibili ! Oricum , dvs puteti incerca la banca si o sa primiti si raspunsul oficial .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibil pentru programul prima casa? Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin: 1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o ... (vezi toată discuția)
Norme aplicare program "prima casa" alioana alioana In contextul HG 717/2009 cu modificarile care au mai fost si in care se precizeaza la criteriile de eligibilitate pentru achizitia de locuinte prin programul ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)