avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Norme aplicare program \\"Prima Casa\\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Norme aplicare program "Prima Casa"

In contextul HG 717/2009 cu modificarile care au mai fost si in care se precizeaza la criteriile de eligibilitate pentru achizitia de locuinte prin programul Prima Casa va prezint urmatoarea situatie:
- sotul meu nu a detinut niciodata o proprietate;
- eu - ca sotia celui care solicita prima casa - detin o proprietate impreuna cu mama si fratele meu, dobandita prin mostenire (in anul 1999, fiind casatorita la acea data), proprietate care este o locuinta la curte cu teren total de 300 m2 si suprafata construita de 115m2 din care eu detin 3/16.
- In acest context, sotul meu este eligibil pentru Prima Casa sau nu , in conditiile in care eu voi fi codebitor? Pana acum am fost la 3 banci si am primit urmatoarele raspunsuri:
- da, conform faptului ca detin mai putin de 50 m2 suprafata construita,
- nu total, deorece nu conteaza ca e locuinta dobandita prin mostenire (desi nu este in comun cu sotul)
- da hotarat, ca se poate
Am vrea un raspuns sigur pentru ca e riscant sa depunem dosarul si sa ne trezim ca nu se aproba.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 12:23, 2 Iunie 2014
Fiind sotul cel ce aplica, e eligibil, fara sa mai conteze ce aveti dvs. Sotul nu ere nici singur si nici in comun cu dvs o proprietate. Ce aveti dvs , e bunul dvs propriu.
Daca e sa va refuze, ar fi doar un pretext.

Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care achizitioneaza in cadrul programului o locuinta finalizata sunt urmatoarele:
a) la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului "Prima casa", nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar; dovada indeplinirii acestui criteriu se face cu declaratia pe propria raspundere a beneficiarului, data in forma autentica;

Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc!
Pt a nu avea surprize, va recomand sa cereti un model de declaratie asa cum o cere banca la care vreti sa faceti creditul. Aceasta declaratie trebuie sa o faceti amandoi la notar indiferent cine ia creditul avand in vedere ca pe actul de vanzare-cumparare sotul va avea 50% dvs 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Proprietate exclusiva? raptory2003 raptory2003 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatia: in urma decesului tatului meu, in urma succesiunii, mi-au revenit 3/8 parti dintr-un imobil. Conform Legii ... (vezi toată discuția)