avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... formare consiliu director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

formare consiliu director

Buna ziua!
Trebuie sa schimb consiliul director al fundatiei, si in acelasi timp se va schimba si cenzorul fundatiei, iar membrii fondatori se vor retrage.

1. Se poate forma un nou consiliu director in conditiile in care toti membrii fondatori s-au retras ramanand doar presedintele fundatiei? Bineinteles ca vor fi noi membrii in fundatie dupa ce membrii cei vechi s-a retras.
2. Membrii fondatori care s-au retras, mai apar undeva in noul act constitutiv sau in statut?
3. Trebuie sa rescriu un nou statut cu noile prevederi?
4. Actul aditional de schimbare a statutului este un act in care apar noile prevederi si statutul initial ramane neschimbat?

Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 09:52, 30 Iunie 2009
1. Sigur ca se poate este chiar obligatoriu dpdv legal.
2. Ei raman doar membrii fondatori cu drepturile statutare cuvenite.
3. Nu este obligatoriu.
4. Raspunsul este da.
Multumescmult pentru raspuns. daca nu sunt prea insistent puteti sa imi explicati mai in detaliu ce inseamna ca membrii fondatori raman "doar membrii fondatori cu drepturile statuare cuvenite". Va multumesc
In cazul fundatiilor membri fondatori nu se pot retrage, se pot retrage numai din functiile de conducere, studiati cu atentie statutul si actul constitutiv. Nu trebuie sa rescrieti statutul fundatiei, actul aditional cu toate modificarile din statut si actul constitutiv este suficient.

Av. Ana Florea
Buna ziua! Scuzati-mi insistenta. Ei nu au o alta functie in cadrul fundatiei. Ei sunt doar membrii fondatori. In acest caz ce se intampla? Eu doresc ca acesti membrii fondatori sa nu mai aiba treaba cu fundatia. In aceasta situatie ce se intampla? Asta inseamna ca o sa stau mereu atata timp cat exista fundatia cu ei ca si membrii fondatori? inca o data va zic: eu doresc sa nu mai aiba treaba cu fundatia. ce e de facut in aceasta situatie?
Nu aveti decat varianta sa va inregistrati dvs. o alta fundatie sau asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut. stev stev Buna ziua, Doresc si eu sa modific statutul unei asociatii. Cum trebuie sa procedez, caci doresc sa modific doar conducerea asociatiei si adresa sediului, ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Un membru fondator dorește sa iasă din asociație. Mirela1662 Mirela1662 Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: O asociație în curs de constituire cu 3 membri fondatori , s-a emis de către judecatorie ... (vezi toată discuția)