avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Chitanta pentru plata cu card
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Chitanta pentru plata cu card

Buna ziua,
am un client care tot insista ca daca a platit o factura cu card, trebuie sa-i emit si chitanta. Eu zic ca doar daca platea cash, trebuia sa-i emit chitanta, dar ma contrazice.
E corect ce zice el?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:22, 6 Aprilie 2015
....dupa ce scanati factura si incasati banii nu iese un bon?....nu credeti ca ar trebui sa fie in posesia unei dovezi clientul dvs ca a platit factura?.. cu respect
Nu scanez nicio factura. Totul se realizeaza online, nu e vorba de un magazin.
Eu emit proforma, clientul o plateste cu card, prin intermediul Gecad, iar eu ii emit factura fiscala. Nu am casa de marcat, pentru ca clientii mei sunt persoane juridice si platesc ori prin op ori cu card
....in cazul platilor online nu aveti obligatia sa emiteti bon fiscal...
Chitanta se emite pt plata in numerar.

Ordin 3512/2008:

1. Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;

Rugati-l pe client sa va indice actul normativ unde scrie ca se emite chit pt plata cu cardul. Documentul de plata este mesajul care l-a primit cand a efectuat plata online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)