avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie drog de mare risc pentru consum
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie drog de mare risc pentru consum

Buna ziua!

De curand, la o perchezitie in masina personala, am fost gasit eu si un prieten al meu cu droguri asupra noastra in felul urmator:
- in masina a fost gasit un plic sub 1g de MDMA, care am declarat ca este al meu, pentru consum propriu, achizitionat in vara trecuta
- asupra prietenului au fost gasite 2 pastile de ecstasy, sub un gram de canabis, si un pliculet cu aprox 0.2g de mefedrona, declarate toate ca fiind pentru uz propriu si achizitionate de la o persoana care le comercializa in club.
Au urmat declaratiile la politie, sigilarea probelor, dupa care am fost atentionati ca vom fi contactati telefonic utlerior.

Intrebarea este ce urmeaza sa se intample, ce se poate aplica teoretic in aceste cazuri ca si pedepse, si practic daca exista cazuri pe care le cunoasteti cu pedepsele acestora.

Credeti ca este necesara consilierea unui avocat specializat in drept penal?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:24, 20 Mai 2018
Buna seara!

Cel mai bine este sa va angajati un avocat. Cred ca urmeaza sa va trimita in judecata. Cat despre pedepse, poate alti colegi sa ne spuna....eu cu droguri n-am avut. Insa tind sa cred ca la asa cantitati mici, plus faptul ca nu aveti antecedente penale, veti primi o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere.

Cu stima.
Multumesc pentru raspuns. Daca cineva mai stie detalii, experiente proprii, rog sa le impartaseasca.
Daca aveti avocat angajat puteti obtine cea mai buna situatie posibila.
Eu cred ca se poate sa nu fiti trimis in judecata.
.....buna seara...s-a intocmit un proces verbal de constatare al infractiunii si vi s-a luat o declaratie scrisa...adica acte premergatoare... o sa fiti sunat de cel care se va ocupa de dosarul dvs si o sa va cheme sa va audieze....dupa care dosarul dvs va ajunge pe biroul unui procuror langa alte cateva zeci sau sute... fapta s-a constatat in provincie sau in Bucuresti?...cu respect
Daca nu aveti un avocat bun riscati detentia cu executarea. Ori trebuie sa dati date certe despre dilerul care v-a comercializat marfa si atunci va va reduce pedeapsa pina la minimul special.Sigur veti fi condamnati cu executare .

Alte discuții în legătură

Prins cu substanțe ilegale pe o stradă din bucurești. nu am antecedente penale și nu am avut în viața mea probleme cu poliția... la ce să mă aștept? raszagal raszagal Buna ziua, am mare nevoie de informatii cu privire la situatia de mai jos. În urmă cu o saptamana, am fost luat cu asalt de niste jandarmi chiar cum am ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa detinere droguri de risc Sorinsers Sorinsers Buna, la data de 13 dec 2017 am fost perchezitionat in casa si masina la ora 8 dim de catre 2 mascati S.A.S. Si 3 comisari diicot,in masina avea 3-4 grame si ... (vezi toată discuția)