avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru inselaciune

Buna ziua,

Am intrat pe un site si am dat comanda sa mi se redacteze o lucrare de licenta la pretul de 400 ron.
Am depus 100 Ron drept avans si am primit primul capitol. Apoi am depus inca 100 pentru al doilea capitol, care de asemenea, mi-a fost trimis. Pentru capitolul 3 am depus inca 100 ron, insa respectivul nu a facut capitolul 3 asa ca mi-a returnat banii.
Dar capitolul 2 este complet plagiat asa ca i-am cerut inapoi si cei 100 ron pentru capitolul 2 si acesta nu vrea sa mi-i inapoieze. Pot rezolva ceva cu o plangere pentru inselaciune?
Pentru 200 ron sa primesc doar 21 de pagini din care 50% plagiat??
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:08, 10 Aprilie 2015
AnaMarie nu incearca sa plagieze in niciun fel atata vreme cat a spus ca a dat comanda la o firma pentru redactare."Redactare:finisarea, în conținut și formă, a unor manuscrise primite de la autori și destinate publicării." – Din fr. rédiger, lat. redigere (după redacție, redactor). Daca insa nu a transmis nimic spre redactare atunci, AnaMarie....rushinica....!
Nu, nu am trimis niciun material spre redactare, am trimis doar titlul lucrarii, un cuprins si cerinte de redactare. Textul l-a conceput el, si nici nu a respectat macar toate cerintele.
Si cand veti ajunge in campul muncii (Doamne Fereste-ne de astfel de licentiati!) veti comanda unuia sa va redacteze ''sarcinile" de serviciu? Chiar nu observati ridicolul in care va aflati?
Nu se poate proba ca eu vroiam sa prezint lucrarea. Insa el mi-a trimis un capitol plagiat, eu crezand ca va fi de buna credinta si imi va da unul corect facut.
Termenul 'redactare' are mai multe intelesuri dar asociat cu 'lucrare de licenta' si in lipsa precizarii 'trimis la redactat' intelesul este unul singur ,adica: compunere (concepere, elaborare, formulare, întocmire) .
De altfel se precizeaza ca '... capitolul 2 este complet plagiat ... ' care dovedeste ca nu e creatia proprie a autoarei .
Marian Florescu a scris ca :
In prezent definiţia legală este astfel cum Legea nr.206/2004 a fost modificată prin prin O.G. nr. 28/ 2011:
plagiatul – expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale.'

Alte discuții în legătură

Inselaciune licenta Nataliaa29 Nataliaa29 Buna ziua, In primavara am dat comanda pentru o lucrare de licenta. Am conversatiile in care ii solicit respectivului ca lucrarea sa nu fie plagiata, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? gerrardd gerrardd Buna seara tuturor. Am o intrebare. Anul acesta, in vara am cumparat o lucrare de licenta de pe un site din Romania. Administratorul site-ului respectiv m-a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? alexandu823 alexandu823 Buna ziua tuturor. Recent am dat comanda pentru o lucrare de licenta pe un site. Am discutat cu respectivul ca lucrarea sa nu fie copiata, ci sa o faca chiar ... (vezi toată discuția)